Obrenovac, 24.02.2019

Opština finansira četvrti pokušaj vantelesne oplodnje (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.02.2018.
Mi ovim dajemo još jednu šansu i još jedan pokušaj za ono najvrednije na svetu – rekao je Čučković

Foto:lokalnenovine.rs
Gradska opština Obrenovac, kroz realizaciju programa finansiranja četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje, ponovo posvećuje pažnju svima koji na prirodan način ne mogu da dobiju potomstvo.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković posetio je danas porodicu Nešić, koja je pre 3 godine dobila ćerku Nikolinu vantelesnom oplodnjom.

„Nadam se da ćemo omogućiti svim ljudima koji imaju problem sa začećem da u finansijskom smislu budu rasterećeniji. Mi ovim dajemo još jednu šansu i još jedan pokušaj za ono najvrednije na svetu, a to su deca.Naša želja je da imamo što je moguće više beba iz programa vantelesne oplodnje. Ona je najveći proizvod nečijeg političkog rada. Svrha postojanja. Dzabe mostovi, nove škole i fabrike ako nema ko da koristi tu infrastrukturu i uživa u njoj.“, kazao je Čučković.

Tijana i Aleksandar Nešić iz Obrenovca dobili su ćerku Nikolinu nakon prvog pokušaja vantelesne oplodnje, a sada imaju veliku želju da se njihova porodica proširi.

„Nakon što je Nikolina napunila 6 meseci, mi smo krenuli u nove pobede za dalje potomstvo. Imali smo do sada 5 insemenacija i jednu vantelesnu oplodnju, i ova opštinska podrška će nam neverovatno značiti, jer smo do sada podizali kredite kako bismo uspeli da proširimo porodicu, a to je nešto što želimo povrh svega. Mislim da ljudi koji prolaze kroz ovu vrstu problema, imaju specifičnu energiju i pravi su borci, pogotovo žene koje prolaze kroz niz analiza i procedura, da bi se ostvarile u ulozi majke“, kaže Tijana Nešić i dodaje da je podrška koju daje opština značajna kako sa emotivnog aspekta, tako i sa finasijskog.

Dr Obrad Isailović, član Veća Gradske opštine Obrenovac, pozvao je ovom prilikom sve bračne parove koji imaju problem da se jave jer će opština svima izaći u susret. Isailović je obavestio da je danas zvanično objavljen Јavni poziv po posebnom programu zdravstvene zaštite u cilju podsticanja radjanja dece finansiranjem postupka vantelesne oplodnje sredstvima budžeta Gradske opštine Obrenovac za tekuću godinu.

Visina finansijske pomoći po ovom programu iznosi do 300.000,00 dinara po paru.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE