Obrenovac, 02.04.2020

Vučić obišao fabriku 'Mei Ta'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.01.2020.
Predsednik Srbije razgovarao sa radnicima obrenovačke fabrike i učenicima Tehničke škole

Foto:lokalnenovine.rs
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas fabriku "Mei Ta" u Bariču, u kojoj je zaposleno 3.000 radnika.

"Pre pet godina, kada smo počinjali sa investicijom, svi su bili u neverici. Napadali su me novinari jedne televizijske kuće da će biti zaposleno samo 700 radnika, a u ugovoru piše 1.500, a sada radi 3.046 radnika", rekao je Vučić u obraćanju radnicima.

Predsednik Srbije kaže da je posebno ponosan na ovu fabriku.

"Da sutra ne budem ništa, ko god uđe u fabriku znaće da smo je mi izgradili zajedno sa kineskom braćom. Želim da zahvalim Si Đinpingu, našim kineskim prijateljima", kazao je Vučić.

Vučić je napomenuo da će Srbija dočekati kineskog predsednika onako kako ga nijedna zemlja na svetu nije dočekala.

"Mi smo na Železaru gubili svakog meseca 10 miliona dolara, svakog meseca. Danas Kinezi rade, povećali su plate i sačuvali nam 5.200 radnih mesta… U Boru smo išli u minus dok nisu došli Kinezi i dok Ziđin nije preuzeo Bor", dodao je Vučić.

Nešto ranije prilikom obilaska fabrike, a tokom predavanja učenicima Tehničke škole, Vučić se osvrnuo na reči izraelskog premijera Šimona Pereza da će budućnost imati samo one zemlje u kojima radnici budu učili, a učenici radili.

"Ostali neće moći da izdrže tržište i konkurenciju i zato sam posebno srećan da se bavimo dualnim obrazovanjem", istakao je Vučić.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo podsetila je prisutne da je kineski investitor uložio 150 miliona evra u tu fabriku, što je donelo 3.000 radnih mesta.

"Fabrika dobro posluje, drago mi je da to čujem. Hvala predsedniku i svim srpskim prijateljima na tome što su podržali kineske privrednike, inženjere i radnike u ovoj zajedničkoj fabrici", izjavila je Čen.

Sa Vučićem su u fabrici bili gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ministar prosvete Mladen Šarčević i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE