Obrenovac, 25.08.2019

Fabrika vode na Zabrežju u funkciji


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 13.10.2017
Dok ne stigne zvanični izveštaj od Gradskog zavoda za javno zdravlje, preporuka je da se voda ne konzumira za piće.
U velikoj sali Gradske opštine Obrenovac održana je sednica štaba za vanredne situacije, u petak 13. oktobra. Na sednici se razmatrao problem ugroženosti vodosnabdevanja na teritoriji Gradske opštine Obrenovac. Do prekida vodosnabdevanja došlo je usled havarije na centralnoj vodovodnoj cevi.

Nakon sanacije cevovoda i ispiranja celog sistema fabrika vode na Zabrežju je puštena u rad i radi bez problema. Sistem se polako puni kako ne bi došlo do lomova. Prekid u vodosnabdevanju nije predviđen. Viši spratovi i najudaljenija sela dobiće vodu čim se sistem napuni. Procene su takve da korisnici na višim spratovima i u selima mogu očekivati vodu oko 20 časova. Gradski zavod za javno zdravlje izvršiće uzorkovanje vode na terenu kako bi se utvrdilo da li je voda za piće.

Ovom prilikom data je preporuka štaba da se voda ne koristi za piće, pošto vode dugo nije bilo u sistemu i apelovano je na građane da ne koriste vodu dok Gradski zavod za javno zdravlje ne iznese podatke o ispravnosti vode.

JKP vodovod i kanalizacija vršiće snabdevanje stanovništva vodom za piće pomoću 11 kamionskih cisterni i u subotu. Raspored kamionskih cisterni uređen je tako da cisterne budu aktivne 24 časa. Cisterne će biti na raspolaganju građanima od 5 ujutru.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE