Obrenovac, 02.07.2020

U Arboretumu održana javna pokazna vežba


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.10.2019.
Učenici obrenovačkih osnovnih škola imali su priliku da prisustvuju simulaciji saobraćajne nezgode i požara i ukazivanju pomoći povređenima

Foto:Printscreen
U parku Arboretum danas je održana javna pokazna vežba. Učenici obrenovačkih osnovnih škola imali su priliku da prisustvuju simulaciji saobraćajne nezgode i požara i ukazivanju pomoći povređenima. Vežbu su zajedno organizovali predstavnici Gradske opštine Obrenovac, Crvenog krsta, Doma zdravlja, Vatrogasno spasilačke jedinice i Policijske stanice.

Na samom početku prisutnim učenicima se obratio predsednik Skupštine gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević. On je sa njima razgovarao o bezbednom ponašanju u saobraćaju, a zatim istakao da mu je drago što su učenici to savladali i što ni jedno dete, za poslednje četiri godine, nije imalo nezgodu na putu do škole.

Divna Sokić, sekretar Crvenog krsta Obrenovac, objasnila je da je cilj vežbe ukazivanje na važnost objedinjenog dejstvovanja svih službi.

"Na lice mesta stiže policija i obezbeđuje teren, nakon toga dolaze vatrogasci izvlače povređene iz požara na objektu, predaju ih volonterima Crvenog krsta koji imaju znanja iz prve pomoći, nakon toga dolazi hitna pomoć koja odvozi povređene u dom zdravlja. Još jedna vežba je simulacija sudara dva vozila sa troje povređenih", rekla je Divna Sokić i dodala da će se organizatori truditi da ovakve akcije pretvore u tradiciju, ako se ova vežba bude dopala učenicima.

Član Veća gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević uveren je da će veliki broj učenika nakon ove vežbe pokazati zainteresovanost za neka od ovih zanimanja ili volontirati u Crvenom krstu kako bi mogli da priteknu u pomoć ukoliko se nađu u nekoj kriznoj situaciji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE