Obrenovac, 16.07.2019

Zamenjene filterske ispune u fabrici vode na Zabrežju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.08.2018.
U fabrici vode na Zabrežju je upravo završen posao na zameni filterske ispune na četiri filterska polja...

Foto:Printscreen
Na tom postrojenju postoji ukupno 14 filterskih polja, a kako kaže Direktor JKP Vodovod i kanalizacija ”Obrenovac”, Branko Matić, posao je trebalo da traje 100 radnih dana, a završen je za 50 i vredan je 4,5 miliona dinara.

"Od 80-ih godina, kada je počela da radi prva faza ove fabrike, zamenjeno je svega dva polja sa filterskom ispunom. Taj posao niko nije radio, iako bi to trebalo da se radi na svakih 10 godina." – istakao je Matić. On je objasnio da filterska polja služe za prečišćavanje sirove vode koja stiže sa vodoizvorišta, a sa završetkom ovih radova građani će dobijati kvalitetniju vodu, sirova voda će se brže pročišćavati i biće olakšan posao radnicima u fabrici.

Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac je prilikom obilaska fabrike izjavio sledeće.

"Konačno da je neko rukovodstvo, koje je preuzelo odgovornost da rukovodi ovako osetljivim sistemom kakav je vodovod, počelo da sarađuje sa strukom u svom preduzeću. Sa druge strane, mi smo spremni da finansiramo njihove projekte. Budžet nikada nije bio puniji, a novac koji dolazi se troši na velike infrastrukturne projekte. Zahvaljujući novootvorenim radnim mestima i privrednoj aktivnosti možemo da finansiramo ovakve stvari." – kazao je Jovanović i dodao da građani koji nemaju vodu, a žive u rubnim delovima opštine, treba da shvate da jesu prioritet i da će u narednih pet godina svi dobiti gradsku vodu, ali, takođe, kako kaže, mora da se ulaže i u postojeću infrastrukturu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE