Obrenovac, 19.02.2019

Zakup mesta za Petrovdanski vašar


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.07.2018.
Obrenovac je dva puta godišnje domaćin obožavaocima vašarske atmosfere, za Petrovdan i Krstovdan...

Foto:lokalnenovine.rs
I ove godine na Vašarištu, kao i duž ulica Miloša Obrenovića i Majora Tepavca, zaiteresovani prodavci mogu kupiti svoje tezge na kojima će prodavati robu tokom Petrovdanskog vašara. Obeležavanje mesta je počelo, a samim tim i zakup.

"Već je 80% mesta izdato, a oni koji još uvek nisu zakupili svoja mesta mogu to da urade u zgradi Posavine, do 12. jula od 07.30 do 19.00 časova. Da napomenem da je cena zakupa tezge u prvoj zoni 2000 dinara, metar plus taksa, u drugoj zoni 1000 dinara plus taksa. Stare stvari u takozvanom ulici Majora Tepavca, 300 dinara je metar plus taksa. Zabavne igre i šatori, ostale su nepromenjene cene, tako da su zakupci koji dolaze tradicionalno na ovaj vašar veoma zadovoljni. Ove godine imamo povećano interesovanje za zabavne igre, imamo neke nove, i svaki vašar donese nešto novo, tako da se nadam da će vremenske prilike ići na ruku i zakupcima i sugradjanima koji dolaze da posete ovaj vašar." - rekao je član opštinskog Veća Aleksandar Bogićević.

Dan uoči vašara, tezge će biti postavljene na ranije zakupljenim mestima.Bogićević je napomenuo da se, kao i obično, tim povodom zatvaraju određene ulice u gradu.

"Režim saobraćaja je prošle godine bio malo izmenjen i to se pokazalo kao odlično rešenje što se tiče bezbednosti posetioca vašara. Pored uobičajenih ulica, zatvara se i Ulica Kralja Petra Prvog od igraonice ”Ribica” do Eko pumpe, jer je taj deo ulice do sada bio problematičan. Dakle, od 11. jula u 10.00 časova, do 13. jula u 7.00 časova, biće zatvorene ulice Miloša Obrenovića od broja 101 do Prve obrenovačke osnovne škole, Gembeševa ulica, Ulica Majora Tepavca, deo Trga dr Zorana Đinđića i deo Ulice Kralja Petra Prvog." – rekao je Bogićević.

On je podsetio posetioce da JKP Parking servis za svaki vašar intenzivira rad i apelovao na vozače da koriste alternativna parking mesta kako bi se vodilo računa o bezbednosti i kako bi se održao komunalni red.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE