Obrenovac, 12.08.2020

ZBOG NEPLA─ćENIH KAZNI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 18.06.2017.
Srbi ─çe pre u zatvor, nego da rade jer ih to poni┼żava

Foto:Shutterstock


´╗┐

Predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašali─ç ukazuje da se u Srbiji radije ide u zatvor, nego na rad u javnom interesu i najavljuje da ─çe se ubudu─çe vi┬Üše raditi na tom problemu.

Prema njegovim re─Źima, ljudi izbegavaju rad u javnom interesu, ─Źak i kada nemaju sredstava da plate kaznu, jer smatraju da ih takav rad degradira.

"Cilj društveno korisnog rada ili rada u javnom ineteresu je dvostruk. Tim radom nešto se pru┼ża zajednici, a sa druge strane on ima vaspitno edukativni karakter", rekao je Pašali─ç za Glas zapadne Srbije.

Na primer, dobro bi bilo da po─Źinioci koji su povratnici u saobra─çajnim prekršajima društveni rad obavljaju na mestima gde ─çe se uveriti koliko njihovo nepridr┼żavanje saobra─çajnih propisa mo┼że dovesti do teških posledica. Recimo, u banji Melenci, gde mogu videti svoje vršnjake u veoma lošem stanju posle saobra─çajnih nesre─ça, sa teškim telesnim povredama i sigurno ─çe posle toga imati druga─Źiji odnos prema bezbednosti u saobra─çaju”, rekao je Pašali─ç.

U narednom periodu više pa┼żnje ─çemo pokloniti edukaciji i objašnjavanju da nije degradiraju─çe ako se prihvati rad u javnom interesu, za šta je, ina─Źe, neophodan pristanak po─Źinioca prekršaja”, istakao je Pašali─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE