Obrenovac, 08.04.2020

Rekonstrukcija crpne stanice 'Zabreške livade' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.12.2019.
Građevinski radovi na rekonstrukciji objekta crpne stanice 'Zabreške livade' u Zabranu ušli su u završnu fazu

Foto:lokalnenovine.rs
Zahvaljujući donacijama Evropske unije i Austrijske razvojne agencija, šest crpnih stanica u Obrenovcu i kanal Kupinac biće rekonstruisani do sredine sledeće. Radovi, čija vrednost dostiže cifru od 2,5 miliona evra, doprineće efikasnijoj zaštiti od eventualnih poplava.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je danas crpnu stanicu i uverio se u dinamiku kojom se izvode radovi na rekonstrukciji tog objekta.

Dejan Kamber, savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac, objasnio je da se na pomenutoj zgradi trenutno vrše građevinski radovi.

"Paralelno sa tim radi se sanacija kuće našeg mašiniste koji vodi računa o svemu što se dešava u ovom pogonu. Posle ovih radova ostaje da se još dve krupne stvari urade na crpnim stanicama, to je dolazak i instalacija mašinske opreme i elektro deo. On mora da se podigne na visinu od 4,5 metra, kako bi usled nekog nepoželjnog scenarija imali dovoljno napajanja i samim tim da budemo sigurni da pumpe mogu da rade svoj posao. Ova crpna stanica je najveća i sve vode iz kanala crpe u Kolubaru. Kapacitet pumpi je 1500 litara u sekundi", rekao je Kamber.

Jovan Marjanović živeo je na pomenutom mestu do 2014. godine i on će se po završetku radova vratiti na staru adresu.

"Daleko je bolje kada je neko 24 sata pored crpne stanice. Posle svih nedaća i dugog čekanja radovi se privode kraju. Sve izgleda veoma lepo i veliku zahvalnost dugujem predsedniku opštine, kao i svim donatorima", kazao je Marjanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE