Obrenovac, 14.11.2019

Nastavak radova na izgradnji zgrade Stare opštine


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.05.2019.
Započeta je druga faza radova koja podrazumeva kompletno uređenje objekta

Foto:Printscreen
U proteklom periodu na ovom prostoru izgrađene su podrumske prostorije. Ulaganja u kompletan objekat dostižu cifru od pola miliona evra, a rok za završetak radova je četiri meseca.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković podsetio je da se ove godine obeležava 160 godina postojanja Obrenovca.

"To je veliki jubilej i ponosni smo na činjenicu da smo ove godine uspeli da otvorimo naš Obrenovački parlament u nekadašnjem bioskopu ,,Palež”. Ta zgrada je sada na ponos svih Obrenovčana, zakonodavna vlast je dobila svoje mesto i to je veoma važno za naš grad i budućnost Obrenovca. Preko puta tog objekta, nekadašnja zgrada Stare opštine biće nova Obrenovačka lepotica, nova zgrada institucionalnog tipa za koju su građani već pisali razne predloge, od muzeja do javnog prostora, sale za venčanja.. Jedan lep, nov, uređen objekat nas čeka, onakav kakav je bio pre više od veka na ovom prostoru u centru Obrenovac i ta zgrada predstavljaće simbol napreta našeg društva", rekao je Čučković.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju "Obrenovac" Milan Marošanin objasnio je tokom jučerasnjeg obilaska radova je da će se novi multifunkcionalni objekat prostirati na 530m2. On je naglasio da su svi stanari iz starog objekta iseljeni i zbrinuti i obavestio građane Obrenovca da su tokom radova pešački prolazi omogućeni pored "Jugodrva", kroz dvorište Stare banje i u toku radnog vremena na prostoru zgrade "SDK".

Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac, kazao je da druga faza podrazumeva kompletan završetak objekta u građevinskim radovima.

"Zgrada će biti stavljena pod krov, biće postavljena stolarija, odradiće se svi limarski radovi i biće urađene vodovodne instalacije. U trećoj fazi koju planiramo za narednu budžetsku godinu ostaje nam da unutra uradimo malterisanje, molerske radove, keramiku i sanitarije. Značajno je da će sa spoljne strane biti urađena fasada, upravo onakva kakva je bila nekad, pošto su napravljeni su kalupi i uzeti otisci. Objekat će biti nov moderan i funkcionalan ali zgrada će zadržati stari šarm opštine. Mi smo oslušali želje sugrađana i njihove predloge da zgrada zadrži stari izgled", istakao je Jovanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE