Obrenovac, 13.12.2018

ŽIVOT SA TROJKAMA


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 04.01.2018.
Kristina, Jovan i Helena bili su im najlepši poklon u 2017…

Foto:Zoran Ilić/RAS Srbija
Obrenovačkim trojkama Kristini, Jovanu i Heleni Kuzmanović 13. januar biće jedan od važnijih datuma - tada ih očekuje proslava prvog rođendana i krštenje, ali i mamino i tatino venčanje!

Tridesetogodišnjacima Milici i Milošu Kuzmanoviću početkom 2017. godine stigla su tri najlepša poklona. Kristina, Jovan i Helena doneli su radost u porodičnu kuću u Obrenovcu. I pored toga što njihovu svakodnevicu čini gomila pelena, kilogrami dečje hrane i obavezno pospremanje nakon svakog bebećeg nestašluka, Miloš i Milica uživaju i uopšte se ne žale.

- I trudnoća i prvih nekoliko meseci, sve je to nekako proletelo, iako smo od početka tu bili samo nas dvoje, bez ičije pomoći. Srećom pa su bebe u bolnici navikle da spavaju noću, tako da smo bar tada mogli da se odmaramo. Haos je počeo otprilike kada su napunili osam meseci, kada su počeli da idu svako na svoju stranu - pričaju roditelji.

Boks u sobi, kažu, spasio ih je muka i omogućio više vremena za sređivanje kuće, peglanje, odmor...

- Nigde nismo mogli da pronađemo dovoljno veliku ogradu da bi sve troje mogli u isto vreme da se bezbedno igraju, pa smo odlučili da je napravimo. Miloš je postavio boks, presvukao ogradu sunđerom i deca se unutra igraju po ceo dan. To nam je pomoglo kao da imamo neku ženu koja ih čuva - smeje se Milica.

Milica se pre trudnoće suočila sa opakom bolešću, ali je iz jedne teške bitke izašla kao pobednik.

- Imala sam maligni tumor na jajovodima, koji se potom odrazio i na jetru, debelo crevo i creva za varenje, pa sam dobila i sepsu. Doktor koji me je operisao kaže da je čista sreća što sam preživela, ali zbog toga sada ne mogu da zatrudnim prirodnim putem. Isti doktor me je kasnije i porodio, pogodilo se da je on bio dežurni tog dana, dva meseca pre termina! Mogla sam još da ih nosim, ali su već imali preveliku kilažu, svako po oko dva kilograma, znate koliki mi je stomak bio - kaže Milica uz osmeh.

Iako tek treba da napune godinu dana, Kristina, Jovan i Helena se već sada razlikuju po mnogo čemu.

- Kristina je nežna, mirna, tiha, dok Helena stalno pravi neke smicalice, gazi preko njih i zavodi red. Jovan je vragolan, voli da se penje na usisivač, voli kablove i najviše se smeje - pričaju Miloš i Milica, dok ih deca posmatraju kao da znaju o čemu govore.

Miloš je, kažu, uvek želeo bliznakinje, ali je na kraju "prepisao" od svojih roditelja, koji pored njega imaju i dve ćerke.

- Išli smo na vantelesnu oplodnju i želeli dvojke, jer je rizičnije kada ih je tri, pa smo malo strahovali. U poslednjem trenutku smo se predomislili, sada smo srećni što je sve prošlo kako treba. Iako je Miloš u početku dozivao dve ćerke, sada tako uzme Jovana pa mu kaže "Joj, sine, baš se radujem što te imam" - zadirkuje ga Milica.

Porodicu Kuzmanović očekuje veliko slavlje. Naime, 13. januara trojke pune godinu dana, a osim proslave rođendana, roditelji istog dana organizuju njihovo krštenje, ali i svoje venčanje!

- Zajedno smo tri godine, njih je troje, a tog dana slavimo tri važna događaja - raduju se Milica i Miloš, dok se i trojke smeškaju.

Obrenovačke trojke svakako nose posebnu priču o svom rođenju, ali je i tata Miloš taj za čiji se dolazak na svet vezuje jedna zanimljivost.

- Miloš je rođen u automobilu tako što je njegov tata porodio mamu. Njegov otac je radio noćnu smenu u pekari i dok su ga pokupili kolima na putu ka bolnici, porođaj je već počeo! Postoji verovanje da šta će ono što se prvo da u ruku odrediti i njegovo zanimanje, a u ovom slučaju, to je bila pekarska kecelja. Zbog toga je on danas izvrstan majstor - pričaju Kuzmanovići.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE