Obrenovac, 03.08.2020

Najbolji maturanti i studenti otputovali na Zakintos


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.08.2019.
Mladi Obrenovčani odmaraće na ostrvu bogate kulture i tradicije

Foto:lokalnenovine.rs
Gradska opština Obrenovac treću godinu zaredom organizuje projekat “Matursko leto”. Danas se ispred SKC-a okupilo 38 najboljih maturanata i 12 studenata, koji su potpuno besplatno krenuli na zasluženi odmor u Grčku. Mlade Obrenovčane čeka osam dana na prelepom ostrvu Zakintos, a u povratku će dva dana provesti u Solunu.

Zakintos je treće ostrvo po veličini u Jonskom moru. Površina ostrva je 410 km2, a dužina obale je 125 km. Nalazi se na 9,5 milja istočno od Kefalonije. Sa istočne strane ostrva pružaju se ravnice koje se lagano spuštaju u mirne zalive i peskovite plaže, dok se sa zapadne strane nalaze planine. Zakintos je ostrvo bogate kulture i tradicije.

"I ove godine realizujemo projekat “Matursko leto” gde naši najbolji maturanti i 12 studenata koji nisu dobili nagrade na konkursu za stipendije putuju na Zakintos, a pored Zakintosa dva dana boraviće i u Solunu. Tamo će napuniti baterije za studije i posao, tako da vidi se i na njihovim licima sreća i euforija što putuju na zaslužen i lep odmor", kazao je Miloš Stanojević, član veća GO Obrenovac.

Projekat “Matursko leto” predstavlja nagradu Gradske opštine Obrenovac učenicima za rezultate koje su ostvarili tokom školske godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE