Obrenovac, 20.02.2020

Učenici Zmajeve škole realizovali projekat ”Znanje svuda oko mene”


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.03.2019.
Zahvaljujući programu Omladinskog fonda, grupa učenika iz Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” je realizovala projekat ”Znanje svuda oko mene”...

Foto:lokalnenovine.rs
Njima su opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 30 hiljada dinara koja su iskorišćena za izradu edukativnih postera koji su zalepljeni po školi.

Miloš Stanojević, član Veća Gradske opštine Obrenovac je istakao da program Oladinski fond realizuje Kancelarija za mlade opštine Obrenovac, u saradnji sa Gradom Beogradom kao i da se programu priključio veliki broj mladih Obrenovčana.

Oni su predstavili svoje ideje i uspeli da dobiju sredstva koja će njihove zamisli sprovesti u delo. U ovoj školi nas očekuje i realizacija projekta ”Letnja učionica”, a pored ova dva, realizuje se još 10 projekata neformalnih grupa širom Obrenovca koji će značajno doprineti izgledu opštine Obrenovac i okolnih mesnih zajednica.

Stanojević je podsetio da Omladinski fondovi pokazuju svoje rezultate u Obrenovcu od 2008. godine, što predstavlja primer dobre prakse aktivnog učešća mladih u donošenju odluka.

Učenici OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj” Jovana Milenković i Đorđe Novaković koji su učestvovali u osmišljavanju i izradi ovog projekta smatraju da je on vrlo koristan za učenike jer predstavlja podsetnik za znanje i poruke iz različitih predmeta koji bi trebalo da budu zapamćeni iz osnovne škole.

"Mi smo postavili nalepnice da bi se deca pre kontrolnog ili inače podsetili, takođe i roditelji, koji se ovde okupljaju kada čekaju decu, mogu i sami da se podsete nečeg i pomognu svojoj deci." – rekao je Đorđe Novaković.

Ivana Mirosavljević nastavnik građanskog vaspitanja i koordinator učeničkog parlamenta je kazala da deca treba da učestvuju u životu svoje zajednice da budu aktivni i odgovorni građani.

"Ono što je nama važno je da naše učenike naučimo i motivišemo da sagledaju probleme koji se dešavaju oko njih. Da ne ostanu slepi i gluvi na sve ono što se dešava okolo, a da onda, samim tim, nauče i kako te probleme da reše." – kazala je Ivana Mirosavljević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE