Obrenovac, 29.03.2020

Zimska služba spremna za padavine


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.12.2019.
Utvrđeno je zadovoljavajuće funkcionalno stanje na svim punktovima u Obrenovcu

Foto:lokalnenovine.rs
Meteorolozi najavljuju prve snežne padavine, a po svemu sudeći, zimske službe ih spremno dočekuju. Sva preduzeća zadužena za održavanje puteva na teritoriji Gradske opštine Obrenovac imaju dovoljno ljudstva, mašina i sredstava, što će omogućiti adekatnu reakciju na predstojeće vremenske prilike.

Članovi Štaba zimske službe su sa predsednikom opštine Miroslavom Čučkovićem obišli jedan od punktova i uverili se u navode da sneg i temperature u minusu neće poremetiti saobraćaj.

"Sve je spremno. Normalno, kako se budu pojačavale padavine, tako će se dopremati i so i agregat za posipanje. Sada ne postoji dovoljan prostor gde bi se deponovalo par hiljada tona soli i agregata", rekao je Goran Ćirić iz Štaba zimske službe GO Obrenovac.

Na području Obrenovca postoje četiri punkta. Službe dežuraju 24 sata, a stanje pripravnosti je na drugom stepenu. 

Za održavanje Šabačkog puta zaduženo je preduzeće "Štrabag", za Valjevski put i deonice na kojima se odvija autobuski saobraćaj JKP "Beograd put", dok preduzeće "Magistrala" u svojoj nadležnosti ima put ka Stepojevcu i Vraniću.

Javno preduzeće za izgradnju "Obrenovac" sa svojim podizvođačima brinuće se o nekategorisanim putevima, a ova zima donela je i nova ovlašćenja.

"Od ove godine, shodno izmenama Statuta Grada Beograda, Javnom preduzeću za izgradnju "Obrenovac" povereno je i održavanje svih saobraćajnih površina u okviru stambenih naselja na području Gradske opštine Obrenovac", objasnio je Ćirić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE