Obrenovac, 06.06.2023

ŽENE IZ OBRENOVCA POKAZALE HUMANOST


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 11.03.2023.
Žene iz Obrenovca u velikom broju, odazvale su se humanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je organizovana u četvrtak, 9. marta u prostorijama Crvenog krsta Obrenovac, pod sloganom ”Ništa bez žena”

Foto:obrenovac.rs


Akciju dobrovoljnog davanja krvi posetili su predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević i sekretar Crvenog krsta Beograd Nikola Prica.

Sekretar Crvenog krsta Obrenovac Divna Sokić istakla je da statistički podaci o dobrovoljnom davalaštvu krvi govore da su najčešÄ‡i davaoci krvi osobe muškog pola, dok je udeo žena u akcija dobrovoljnog davanja krvi svega 20%.

Podaci govore da se najčešÄ‡e na akcije dobrovoljnog davanja krvi odazivaju žene starosti između 18 i 30 godina.

– Crveni krst Obrenovac već tradicionalno, svakog četvrtka organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi, a Obrenovčani pokazuju svoju humanost tako što daju deo sebe, kako bi neko drugi nastavio život – istakao je Prica.

On je ovom prilikom pozvao sve građane, starosti od 18 do 65 godina, da odvoje vreme i dođu u prostorije Crvenog krsta kako bi dali krv.

Obrenovčankama na humanosti zahvalio je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević.

– Žene danas daju primer humanosti, kako bi trebalo da se svi ponašamo. Veliku zahvalnost dugujem svim damama koje su se danas odazvale redovnoj akciji Crvenog krsta i pozvao bih sve ljude dobre volje, koji imaju mogućnosti i zdravstvenih uslova, da se odazovu ovakvim akcijama, dođu u prostorije Crvenog krsta i pomognu svaku akciju koju organizuje Crveni krst Obrenovac, kako bismo i ove i naredne godine ponovo došli do priznanja za humanost i na taj način Obrenovac pozicionirali na mesto najhumanijih gradova Srbije – naveo je Stanojević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE