Obrenovac, 25.08.2019

Započeta rekonstrukcija toplovodne mreže (FOTO,VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.06.2017.
Ukupna vrednost ove investicije iznosi milion evra, a radovi će trajati narednih 65 dana

Foto:lokalnenovine.rs
Danas su u naselju Gaj 2, u mesnoj zajednici Rvati, započeti radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže. Ovo je prvo od osam gradilišta na kojima će se menjati trule i neupotrebljive cevi, a direktor Javnog preduzeća ,,Toplovod" Boris Ivković rekao je da se radovi izvode na dužini od 630 metara i da će biti postavljeno 1,2 km novih cevi.

- Vrednost radova je 7 miliona i 600 hiljada dinara i nakon toga radovi će biti u ulici Vojvode Bojovića i u ulici Nikole Tesle. Po završetku radova meštani će imati bolje grejanje i sigurnije će biti snabdeveni. Ova trasa je bila u jako lošem stanju i uskoro će biti otvorena i nova tri gradilišta u Obrenovcu na mestima gde smo imali velike havarije u toku zime - rekao je Ivković.

Prema rečima predsednika GO Obrenovac Miroslava Čučkovića ova aktivnost koja će se meriti u 8 km rova, koji će biti iskopan kroz naš grad i u 16 km položenih apsolutno novih cevi, pružiće mogućnost da u narednim decenijama imamo jako i pouzdano grejanje kao što smo imali do sada.

- Saobraćajna policija nam pomaže kako bi bezbednost u toj oblasti bila povećana usled obilnih radova i veliku zahvalnost dugujemo i njima. 15. septembra stavićemo toplotni sistem u probni rad, a nakon toga u pun kapacitet. Ovo je sveobuhvatna obnova koja nikad nije rađena u Obrenovcu, 16km novih cevi dolazi na naš teren.To će nam pružiti mogućnost da imamo pouzdano i sigurno grejanje u narednim decenijama - istakao je Čučković.

Čučković je podsetio da se ovim radovima stvaraju uslovi kako bi delovi grada koji nemaju snabdevanje centralnim grejanjem poput naselja Zabrežje, Šljivice, Stara Tamnava i Belo Polje, u narednom periodu bili u kvalitetnom sistemu za širenje mreže. On je rekao da će radovi u glavnoj ulici biti započeti nakon Petrovdanskog vašara i zamolio građane za strpljenje u toku rekonstrukcije toplovodne mreže.

U Sportsko - kulturnom centru ,,Obrenovac" u utorak su predstavljene aktivnosti deonica koje će biti urađene, a plan rekonstrukcije po naseljima možete pogledati ovde :

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE