Obrenovac, 21.05.2019

I TO ZAVISI OD CENE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.08.2018.
Srbi kod zubara krenu tek kad glava počne da puca od bolova, a zabluda je velika gde idu pre - kod privatnika ili u državnu ordinaciju

Foto:Telegraf/Shutterstock
Lečenje i nega zubaje poslednjih godina za mnoge građane postalo luksuz, o čemu govori i poražavajuća statistika - svakom četvrtom građaninu Srbije nedostaje više od 10 zuba.

Kod stomatologa se, uglavnom, odlazi tek kada glava puca od bolova i vađenje bude neminovno. U tim trenucima, uglavnom novčanik određuje da li će se pacijent uputiti ka Domu zdravlja ili ka privatnoj ordinaciji.

Uporedili smo cene lečenja po Domovima zdravlja, na Stomatološkom fakultetu u Beogradu i nekim privatnim klinikama. Cene se svakako još uvek razlikuju, ali primetno je da i usluge državnih stomatologa polako postaju skuplje.

Pravo na besplatno lečenje u državnoj ustanovi imaju deca do 18 godina, studenti do 26 godina, trudnice, socijalno ugrožene kategorije stanovnika, stariji od 65 godina, dok radno sposobno stanovništvo plaća po cenovniku koji utvrđuje Upravni odbor svake ustanove.

Cene u domovima zdravlja su još uvek niže od najjeftinijih privatnih stomatoloških ordinacija, ali ponekada deluje da pacijenti nemaju poverenja u stomatologe u državnim ustanovama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE