Obrenovac, 22.02.2019

Izgradnja kanalizacione mreže u Zvečkoj


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.02.2018.
Na zadovoljstvo meštana biće rešen dugogodišnji problem vodovoda i kanalizacije...

Foto:lokalnenovine.rs
Danas je u prostorijama Mesne zajednice Zvečka predstavljen projekat izgradnje kanalizacione mreže od skretanja za Ulicu Cara Lazara, duž Valjevskog puta, do Ulice Solunskog fronta u Zvečkoj.

Sa stanovnicima ove mesne zajednice razgovarao je Branislav Popović, direktor Direkcije za gradsko građevinsko zemljište, a osim njega, sastanku su prisustvovali predstavnici GO Obrenovac.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević rekao je ovom prilikom da je širenje kanalizacione mreže jedan od prioriteta i da će tako biti i u narednom periodu. On je naglasio da će opština, u saradnji sa Gradom Beogradom, i dalje osluškivati zahteve građana i činiti sve da uslovi za život budu što kvalitetniji.

Radovi će se izvoditi u dve faze, a sam projekat podrazumeva preko 70 priključaka na kanalizacionu mrežu.

„Nama nije prvi put da se sastajemo povodom kanalizacije za Valjevski put. Ova kanalizacija ne odnosi se samo na Zvečku, već i na jedan deo Obrenovca. Mi smo pred sobom imali zadatak da prvo izađemo u susret našim građanima i da kroz ovaj projekat uradimo sve ono što je tehnički izvodljivo. Evo, došli smo do trenutka, iako je bilo raznih skeptika, da treba da pristupimo izvođenju ovog projekta. Radi se o skoro tri kilometra kanalizacije sa leve strane i nešto malo manje sa desne. Biće tu nešto između 70 i 90 novih priključaka. Ono što nam ostaje da u narednom periodu kroz projektovanje rešimo jeste problem o kom smo već govorili, a to su ulice koje imaju još nižu kotu od ovih“, objasnio je Branko Matić, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Projekat vredan 75 miliona dinara finansiraće se iz sredstava Grada Beograda, odnosno Direkcije za gradsko građevinsko zemljište.

„Opština Obrenovac je u dva navrata podnosila zahtev da stavimo u program i odvojimo sredstva za ovaj projekat. Opština je ispunila sve uslove koje smo mi pred njih stavili i zbog toga smo uspeli da uvrstimo sve ovo u plan i program. Najvažniji projekat koji smo mi ovde realizovali jeste revitalizacija reni-bunara. Iz tog razloga se može ući u izgradnju vodovodne mreže, a sam projekat je dugo bio u zastoju. Mi smo sada u poziciji da možemo da odvojimo sredstva i za razliku od nekih situacija u prošlosti, ne tražimo nikakve samodoprinose. Na osnovu projekta koji nam je „Vodovod“ dao, uskoro počinjemo sa nabavkom svega što je potrebno za izvođenje radova na ovoj kanalizaciji“, kazao je Branislav Popović, direktor Direkcije za gradsko građevinsko zemljište.

Savet Mesne zajednice Zvečka, na čelu sa predsednikom Petrom Lalićem, izrazio je zahvalnost Gradskoj opštini Obrenovac i Gradu Beogradu zbog svih aktivnosti na ovom području, koje su uticale na preporod čitave zajednice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE