Obrenovac, 25.04.2019

Projektovanje kanalizacione mreže za Šabački put u Zvečkoj


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.11.2017.
Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija ''Obrenovac'' započelo je danas projektovanje kanalizacione mreže, koja treba da poveže Šabački put od Molove pumpe do nadvožnjaka u Zvečkoj

Foto:@Cuckovim
Rok za izvođenje radova je 120 dana, vrednost istih dostiže cifru od milion ipo dinara. U pomenuti rok ne ulazi postupak za dobijanje građevinske dozvole.

Branko Matić, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, objašnjava da je ovaj projekat samo jedan u nizu onih koji se tiču izrade kanalizacione mreže u svim delovima opštine gde za to postoje uslovi.

 

„Potpuno spremni čekamo početak ovih radova i početak naredne građevinske sezone. Naime, 4. decembra imamo otvaranje ponuda za početak radova na izgradnji kanalizacije za naselja Krtinska i Urovci, i nastavljamo sa projektovanjem jednog dela Breske oko Termoelektrane“, rekao je Matić, a zatim dodao da preduzeće poseduje građevinsku dozvolu za projektovanje kanalizacije u Zvečkoj na Valjevskom putu.

               

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac, u razgovoru sa meštanima Zvečke je istakao važnost ovog dana, iako konkretni radovi neće biti započeti pre 2019. godine. On je objasnio koliko je značajno da projektna dokumentacija bude kvalitetno odrađena, pa je naveo primer projektne dokumentacije za kanalizaciju u Urovcima i Krtinskoj, koja je počela da se radi početkom 2014. godine, a da se završetak radova očekuje na proleće.

 

Petar Lalić, predsednik Saveta mesne zajednice Zvečka, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što se konačno radi na rešavanju pitanja kanalizacije. On je dodao da su o izgradnji kanalizacione mreže govorili mnogi, ali da nijedno od obećanja nije sprovedeno u delo. Lalić je meštanima poručio da se za svaki problem mogu obratiti kancelariji Mesne zajednice, koja će, u saradnji sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Gradskom opštinom Obrenovac, naći adekvatno rešenje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE