Obrenovac, 21.02.2020

Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacione mreže u Zvečkoj


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.03.2019.
Sa kanalizacijom, novom školom i fiskulturnom salom Zvečka će biti zaokružena celina, poručuje Čučković

Foto:Printscreen
U prostorijama Mesne zajednice Zvečka juče je potpisan ugovor o izgradnji kanalizacione mreže duž Valjevskog puta u Zvečkoj. Ugovor su potpisali direktorka Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda Dušica Anđelković i predstavnici kompanije ”Mašinokop” koji će izvoditi radove.

"Vrednost investicije je 49,8 miliona dinara bez PDV-a. Mreža će biti dužine 1,3 kilometara, a rok za izvođenje radova je 150 dana od momenta uvođenja izvođača u posao. Očekujemo da u narednih 15 dana počnemo sa radovima", rekla je Dušica Anđelković.

Petar Lalić, predsednik Saveta mesne zajednice Zvečka, zahvalan je opštinskom rukovodstvu jer se, kako kaže, sve što je obećano pre dve godine sada ostvaruje.

Kanalizaciona mreža prostiraće se od ”Lidl” marketa do skretanja za Ulicu Solunskog fronta.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković na sastanku sa meštanima i Savetom mesne zajednice kazao je da će Zvečka sa kanalizacijom i novom školom i fiskulturnom salom biti zaokružena celina.

"Pre svega želim da se zahvalim gospodinu Bojoviću i njegovoj porodici, tu smo razmatrali sa svim meštanima iz tog kraja sve detalje o projektu. Gotovo godinu i po dana je trajala ta aktivnost, a oni su imali strpljenja i sada krećemo sa izgradnjom", rekao je Čučković.

Branko Matić, direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija”, ovaj projekat okarakterisao je kao projekat od suštinskog značaja za Obrenovac.

"Ovim projektom ne stajemo jer nas u narednih nekoliko dana očekuje dobijanje građevinske dozvole za izgradnju kanalizacione mreže u Zvečkoj na Šabačkom putu. Kanalizacija će ići od marketa ”Aman” pa sve do nadvožnjaka u Zvečkoj, glavnim putem, naravno sa svim pripadajućim sporednim ulicama koje se nadovezuju. Pored ovoga mi ćemo nastaviti da radimo na poslovima vodosnabdevanja, biće rekonstuisano 4,2 km vodovodne mreže na Valjevskom putu, što će nam dati mogućnost za povezivanje na vodovodnu mrežu onih delova opštine koji tu vodu još uvek nemaju", najavio je matić ovom prilikom.

Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac, smatra da je ovaj projekat trebalo odavno da bude realizovan zato što je Zvečka, širenjem Obrenovca, praktično spojena sa urbanom zonom. On je dodao da će se ovim projektom trajno rešiti problemi koji su se javljali sa atmosferskim vodama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE