Obrenovac, 04.06.2020

OBELEŽEN SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.06.2019.
Obrenovačke osnovce su u Arboretumu dočekali bogat program i nova znanja o značaju očuvanja ekosistema

Foto:lokalnenovine.rs
Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji GO Obrenovac danas je u Arboretumu, zajedno sa najmlađim Obrenovčanima, prigodnim programom obeležilo Svetski dan zaštite životne sredine.

Organizovan je maskenbal za decu mlađih razreda obrenovačkih osnovnih škola koji su prošetali svoje kostime od prirodnih materijala. Osim baletskih tačaka, ekološke predstave za decu, program je podrazumevao i izbor najboljih radova likovnog rešenja vizuelnog identiteta – logo Arboretuma sa Prirodnjačkim domom.

Direktor preduzeća Svetozar Andrić objasnio je da je autora najboljeg rada čekao bicikl, da je druga nagrada sezonska karta za bazene i treća nagrada pet karti za Zoološki vrt.

"Odlučili smo da podelimo i utešne nagrade jer je bilo mnogo lepih ideja i rešenja, tako da smo podelili i pet puta po dve karte za bazene", rekao je Andrić.

U Prirodnjačkom domu je postavljena izložba svih pristiglih radova na zadatu temu.

Svetski dan zaštite životne sredine je dan koji se obeležava u celom svetu svakog 5. juna kroz razne aktivnosti i kampanje, a sve u cilju skretanja pažnje javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

Obrenovački učenici su danas imali priliku da steknu nova znanja o značaju očuvanja ekosistema, da se zabave i druže sa vršnjacima iz drugih škola.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE