Obrenovac, 15.07.2024

VUČIĆ U PEĆINCIMA: IZBORI NISU IGRA,NEMAMO PRAVO NA NEODGOVORNOST


Izvor: Blic | Obrenovac, 00.03.2022.
Predsednik SNS i predsednički kandidat Aleksandar Vučić danas se obratio i građanima Pećinaca, opštine u koju je već došao veliki broj fabrika, navodeći da će se nastaviti dovođenje investitora, kao i da će uslediti novi infarstrukturni projekti.

Foto:SNS
Predsednik SNS i predsednički kandidat Aleksandar Vučić rekao je  da je danas potpisan ugovor o gradnji puta Šimanovci - Preka, a biće potpisan i Preka - Ašanja, te da će svih 16 kilometara biti završeno. Dodao je da to nije mali novac, ali da će se rešavati i problem kanalizacije, prečistača otpadnih voda.

"Ovde imamo veliki broj fabrika, pa opština ima novca i može da ulaže. Sa nivoa države ćemo da pomognemo u gradnji puteva, sportske hale u Ašanji, obnovu škole i vrtića u Popincima", rekao je Vučić na skupu u Pećincima i dobio aplauz okupljenih građana.

Rekao je da će nastaviti sa dovođenjem investitora u Pećince, a da bi se to uradilo, kaže, neophodno je da se čuvaju stabilnost i mir, da budemo ozbiljni i odgovorni.

"Lepo je da poštujemo sve, ali najvažnije je da vodimo računa o svojoj zemlji i sopstvenim interesima", poručio je Vučić.

Dodao je da zna da bi dobio i više aplauza ako bi govorio loše o političkim protivnicima, ali da mu to ne pada na pamet, jer to, kaže, govori o njima samima, a ne o njemu ili o onima koji ga podržavaju.

Kaže i da se plašio 2014. godine, kada se krenulo u reforme, ali da smo danas, zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji, ustanju da imamo najviše deviznih rezervi, rezerve zlata, da zemlja može svaki rizik da dočeka, a da se ne brine za naftu na pumpama, gas u kućama, za hranu.

"Imaćemo svega, zahvaljujući vama", rekao je Vučić i podsetio da je Srbija prethodne dve godine prva u Evropi po stopi rasta, što je prvi put u istoriji, kao i da je prvi put da se smanjuje razlika u odnosu na zapadne zemlje i da možemo da se takmičimo.

"Važno je da decu sačuvamo, da ostanu na svojim ognjištima, da imaju budućnost, da planiraju budućnost za svoju decu... Fabrike su budućnost, putevi, pruge", rekao je Vučić.

Ukazao je i da neki kažu "nikad ne reci nikad NATO-u", što znači da bi sutra oni ušli u taj savez:

"Vojna neutralnost je naša vrednost. Sami hoćemo da čuvamo zemlju, da imamo svoju vojsku, Vojsku Srbije da čuva našu zemlju, i naše nebo. Ne treba nam NATO. Dobro se sećamo 1999. kada je stradala mala Milica Rakić, Sanja u Varvarinu... Nećemo sukobe, moramo da razgovaramo, da imamo dobre odnose i to je mudra politika, ali da idemo u NATO? Nemojte, hvala", poručio je Vučić.

Ljudski je oprostiti, ali nemojte da nas terate da zaboravimo ono što ne možemo da zaboravimo, naglasio je Vučić.

Dodao je da izbori nisu igra, već je tada najvažnija odgovornost, pogotovo u današnjim okolnostima, kada nemamo pravo na neodgovornost i neozbiljnost.

"Nikada stvari nisu idealne, uvek će ih biti bezbroj zbog kojih ćete se ljutiti na nas, nekada s pravom, nekada ne. Ali samo pogledajte u kakvom smeru ide zemlja - pre 10 godina ukupna vrednost svega što bismo stvorili 32 milijardi evra, a danas je 53 milijarde, i biće 57 do kraja godine. Vidite kojoj brzinom zemlja ide napred. Žato vas molim da ozbiljno i odgovornost prstupite tom velikom poslu", rekao je Vučić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE