Obrenovac, 25.06.2019

Svečana akademija povodom proslave 39 godina postojanja COTK 'TENT'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.11.2018.
Centar za očuvanje tradicije i kulture 'TENT' ovogodišnji koncert posvećuje srpskom narodu koji se borio i stradao u Prvom svetskom ratu

Foto:Promo
Svečana akademija povodom proslave 39 godina postojanja i rada Centra za očuvanje tradicije i kulture ''Termoelektrane Nikola Tesla'' Obrenovac biće upriličena u utorak, 27. novembra, sa početkom u 20:00 časova u pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra ''Obrenovac''.

U programu će učestvovati stotinu članova sekcija Centra - Izvođački folklorni ansambl, Narodni orkestar, pevačka grupa ''Đurđe'', hor ''Obrenovačke devojke'', pozorište ''Poetski teatar'' i Sekcija veterana.

Ovogodišnja Svečana akademija biće posvećena svim srpskim žrtvama u Prvom svetskom ratu, a u svetlu obeležavanja 100. godišnjice oslobođenja Obrenovca i Srbije u Prvom svetskom ratu.

Kulturno-umetničkim programom članovi COTK-a na jedinstven način povezaće stradanje srpskog naroda i saznanje da su pesma i igra ostale sastavni deo života ljudi i u tim najtežim trenucima. Povezuju se život i smrt u istom trenutku, jer se na istom putu neprekidno susretala smrt (stradanje srpskog naroda) sa pesmom i igrom koje su činile život svakog Srbina.

Članovi COTK "TENT" izvanrednim programom poslaće poruku da je dužnost svih nas da pamtimo najveću tragediju srpskog naroda, kao i neoborivu činjenicu da je Srbija u Velikom ratu dala nesrazmerno ogromnu žrtvu za svoju slobodu, slobodu Evrope i sveta.

Ulaznice po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na blagajni Sportsko-kulturnog centra ''Obrenovac''.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE