Obrenovac, 22.08.2019

'ALEJA VELIKANA' pobednik 52. Gitarijade


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.07.2018
Pobednik najstarije rock manifestacije u Evropi 52. ZAJEČARSKE GITARIJADE je obrenovački bend ALEJA VELIKANA.

Foto:ALEJA VELIKANA
Stučni žiri u sastavu, Petar Peca Popović rodonačelnik 52. Gitarijade i rock kritičar, Nenad Kuzmić (novinar Radio Beograda 202) i Milan Đurđević frontmen Nevernih Beba, izabrali su sledećih 5 bendova kao finaliste 52. Gitarijade: tri beogradska benda ALEJA VELIKANA, CORNIX i NAVY NE OBEĆAVA, zaječarski GMO (Genetski modifikovani orgazmi) i banjalučka AMNEZIJA.

Posle fantastične treće večeri 52. Gitarijade i nastupa, Vacuum-a, Partibrejkersa i zvezde večeri Billy Ajdola, došao je red i na proglašenje pobednika 52. Gitarijade. 

Pobednik najstarije rock manifestacije u Evropi je obrenovački bend ALEJA VELIKANA. Aleja velikana bila je u konkurenciji sa još devet demo bendova iz Beograda, Negotina, Novog Sada, Smedereva, Požarevca, Banjaluke, Tuzle i Zaječara, a zahvaljujući pobedi, dobija mogućnost da snimi album.

Aleja Velikana je muzički sastav nastao maja 2016. godine u Beogradu, od članova iz različitih krajeva Srbije. Muzika koju proizvodi Aleja, može se okarakterisati kao fuzija rokenrola sa ska, fank, hip-hop, rege, dub, progresiv... primesama. Bend fuziju žanrova koje integriše u svoju muziku naziva Brz, a tekstovi su mahom društveno angažovani.

Kao najveći dosadašnji takmičarski uspeh, bend izdvaja osvajanje 2 od ukupno 4 nagrade u finalu Demo festa u klubu Fest, i to: Treću nagradu žirija i Prvu nagradu publike, kao i pobedu na 37. Majskoj gitarijadi u Požarevcu.Bend ima objavljen jedan singl sa EP-a izdanja “Ale(j)a iacta est” koje će biti objavljeno sukcesivno.

POSTAVA: Saša Baša - vokal, Jovana Novaković - klavijature, vokal Nikola Dragašević - gitara, vokal Jovan Đukić - bas gitara, Aleksa Prljević - bubanj

Kao pridruženi članovi na nastupima se često pojavljuju: Noraiz Javed - vokal Shoica Cajones - perkusije

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE