Obrenovac, 16.04.2024

”ART OF DANCE” FESTIVAL U OBRENOVCU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 14.03.2023.
Baletski studio ”Idea” bio je domaćin i organizator drugog ”Art of dance” festivala

Foto:obrenovac.rs


U pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” nastupilo je više od 800 igrača iz baletskih i plesnih škola iz Srbije i inostranstva.

Festival ”Art of dance” organizovan je pod pokroviteljstvom Gradske opštine Obrenovac.

– Obrenovac je danas veliki centar igre. Nastupiće takmičari starosti od 2,5 godine do seniora, igrača preko 30 godina, plesači koji igraju klasičan balet, savremeni, džez do onih koji igraju orjentalni, hip hop plesove, gimnastičke – rekla je Aleksandra Stojanović ispred baletskog studija ”Idea”.

Direktorka ”Art of dance” festivala Ivana Ivanovski Ilić naglasila je, da se i ove godine kao i prethodne za nastup na festivalu prijavio veliki broj klubova.

– Prijavilo se preko 30 klubova iz Srbije, ali i iz regiona. Dolaze nam takmičari iz Makedonije, Bosne, Italije. Veoma smo srećni što ovaj vestival postaje ovako posećen i što možemo ugostiti ovoliki broj ljudi iz Srbije i inostranstva – navela je Ivanovski Ilić.

Na ovogodišnjem festivalu, žiri su činili istaknuti umetnici iz sveta baleta i plesa.

Član Veća opštine Obrenovac Ivan Stojić istakao je, da Gradska opština Obrenovac pruža podršku ovakvim festivalima i dodao, da veruje da će festival igre u Obrenovcu postati tradicionalna manifestacija.

Najbolje plasiranim učesnicima festivala uručni su medalje i pehari, dok su prijatelji festivala, sa ovog događaja poneli zahvalnice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE