Obrenovac, 19.06.2019

Sanja Ilić i 'Balkanika' spektaklom otvorili Obrenovačko leto! (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine(TĐ) | Obrenovac, 02.07.2018.
Sa evrovizijske scene na scenu pod platanima...

Foto:lokalnenovine.rs
Kulturna manifestacija „Obrenovačko leto“ je zvanično počela. I to na oduševljenje svih Obrenovčana jer su Sanja Ilić i „Balkanika“ priredili veče za pamćenje. Grupa koja je imala koncerte na svim kontinentima, koja je predstavljala svoju zemlju kroz muziku, učestvovala na prestižnom takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, sinoć je napravila spektakl na sceni pod platanima.

Koncert su počeli pesmom „Cepaj“ i već pri prvim taktovima atmosfera je dovedena do usijanja. Obrenovčani su ovacijama pozdravili goste i hitovi su nastavili da se nižu jedan za drugim. I slučajni prolaznici zaustavili su se kako bi bili deo veličanstvene večeri koju su režirali Sanja Ilić i „Balkanika“.

Usledila je numera „Jovano, Jovanke“ u rok varijanti, zatim pesme na engleskom sa albuma koji je u izradi, „Plava ptica“, ali i ona koja zasigurno nikoga nije ostavila ravnodušnim, a to je pesma „Nova deca“.

Kroz razgovor sa obrenovačkom publikom Sanja Ilić je izrazio želju da se sinoćni koncert, kada grupa bude birala najbolji nastup u godini, nađe na samom vrhu i ostane u sećanju svih prisutnih.Ako se po jutru dan poznaje, ovogodišnje „Obrenovačko leto“ donosi vrhunski program i manifestacije vredne pažnje.

„Opredelili smo se za to da ovo „Obrenovačko leto“ bude leto muzike, leto rok i pop sastava. Osim njih, čućemo i tamburaše, imaćemo kabaretske programe, dečije predstave, dolazi nam i Minja Subota... Pred nama su 44 programa, trajaće do 1. septembra i spremili smo za svakoga po nešto“, rekao je Zoran Ćorlomanović, predsednik Komisije za kulturu Gradske opštine Obrenovac.Pored zvaničnog programa koji podrazumeva „Obrenovačko leto“, u našem gradu će se od 11. do 14. avgusta održati Festival folklora „Međunarodni susreti“, kada će nastupiti 10 inostranih i sedam domaćih kulturno-umetničkih društava.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE