Obrenovac, 19.06.2019

Grupa 'Belo platno' nastupila pred obrenovačkom publikom (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.07.2018.
U velikoj sali SKC-a pružili su Obrenovčanima jedan pravi muzički zagrljaj

Foto:lokalnenovine.rs
U okviru manifestacije „Obrenovačko leto“ koncert tradicionalne muzike održala je etno grupa „Belo platno“ iz Beograda. Umetnici sa dugogodišnjim iskustvom podelili su svoju ljubav prema tradiciji i tradicionalnim instrumentima kao što su lauta, tambura, kaval, dvojnice, def, tarabuka, daire. Repertoar sa kojim su prvi put nastupili u našem gradu činile su pesme i melodije sa područja Kosova i Metohije, južne i jugoistočne Srbije i Makedonije.

Zadovoljni organizacijom i gostoprimstvom, članovi grupe „Belo platno“ ostvarili su i saradnju sa udruženjem „Ivan Batinić“. Naime, oni su deo honorara opredelili kako bi pomogli fondu i onima koji boluju od retkih i teških bolesti. Ovu akciju su nazvali „20 000 za 20 godina“ jer ove godine proslavljaju dve decenije postojanja.

„Osim što smo muzičari, mi smo i roditelji, prijatelji, rođaci. Živimo u ovoj zemlji i imamo priliku da u našoj okolini doživimo probleme. Čuvši za to kako je nastalo udruženje, odlučili smo da damo jedan mali poklon, koji možda neće biti veliki u smislu novčanih sredstava, ali neka bude veliki podstrek i za njih i za neke druge“, rekao je Vladimir Simić, umetnički rukovodilac grupe „Belo platno“.

Dr Stefan Savić iz humanitarnog udruženja „Ivan Batinić“ kazao je da su donacije poput ove izuzetno značajne. Prema njegovim rečima, započeto je jedno lepo prijateljstvo, uspostavljen veoma dobar kontakt i napravljen plan za neke buduće zajedničke aktivnosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE