Obrenovac, 20.01.2019

Treći Susret beogradskih bibliotekara u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.12.2017.
Ove godine tema skupa je bila opštinska biblioteka i lokalna sredina, odnosno zajednički projekti i specijalizovani bibliotečki servisi

Foto:Printscreen
Biblioteka „Vlada Aksentijević“ organizovala je treći po redu Susret beogradskih bibliotekara. Ovaj stručni skup okupio je predstavnike opštinskih javnih biblioteka, čija je delatnost vezana za područje Grada Beograda.

„Skup se održava u našoj biblioteci sa ciljem da promoviše delatnosti opštinskih biblioteka, njihovo pozicioniranje kao kulturnih centara u lokalnim sredinama, iniciranje razmene ideja u savremenoj bibliotečkoj praksi i mogućnost međusobne saradnje u zajedničkim projektima. U nameri da razmenom iskustava podignemo kvalitativni nivo bibliotečkih usluga koje pružamo našim korisnicima, u okviru ovog skupa bibliotekari će predstaviti primere svoje dobre prakse i projekte koji su ili u fazi realizacije, ili su u fazi planova za budućnost“, rekla je Ivana Janošević, direktorka biblioteke „Vlada Aksentijević“.

Okupljanje ovog tipa kao prioritet postavlja razmenu iskustava, koja za cilj ima prvenstveno unapređenje usluga svih javnih biblioteka na teritoriji Beograda.

„Budući da je delatnost javnih biblioteka usmerena na korisnike iz lokalne sredine, a njihova uspešnost uslovljena brojnim faktorima, čini mi se da je ovaj skup dobra prilika da predstavimo i razmenim iskustva bibliotečkih stručnjaka. Smatramo da je tema ovogodišnjeg skupa apsolutno u skladu sa nastojanjima i aktivnostima Bibliotekarskog društva Srbije na zagovaranju, promovisanju i lobiranju sa ciljem da biblioteke budu više vidljive i to upravo kroz partnerstva, različite kampanje, aktivizam i edukaciju“, dodala je Janošević.

Susret beogradskih bibliotekara podržan je od strane Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, a svoje ideje izneli su i predstavnici školskih biblioteka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE