Obrenovac, 24.05.2019

'BALKANSKA MEĐA' U SKC-u (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2019.
Nova akciona drama inspirisana istinitim događajem stiže na platno obrenovačkog bioskopa!

Foto:Promo
Na dvadesetu godišnjicu bombardovanja Srbije, stiže film „Balkanska međa“ - akciona drama inspirisana istinitim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.

Ova 24-časovna akcija od velikog geopolitičkog značaja, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, predstave priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata. Novi filmski spektakl, iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu dva naroda.

Zahvaljujući producentskoj kući Arhangel studios, na čijem čelu su Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom, snimao je većinu scena na autentičnim lokacijama u Srbiji, a glavne uloga tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca.

Osim Bikovića i Radonjića, u “Balkanskoj međi” gledaćemo i Milenu Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Srđana Žiku Todorovića, ali i Emira Kusturicu kao specijalnog gosta. Sa ruske strane, glavne uloge tumače Goša Kucenko i Anton Pampušni.

Projekcije:

Subota, 23. i nedelja, 24. mart, u 18.00 i 20.30 časova

Ponedeljak, 25. i utorak, 26. mart, u 20.00 časova

Cena ulaznice: 300 dinara

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE