Obrenovac, 24.10.2018

“Antistres grupa” folkloraša za sve građane od 30 do 60 godina


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 06.09.2017.
“Antistres grupu” organizuje COTK TENT od petka 08.septembra od 21h u Sokolskom domu

Folklor, kao umetnost koja je od davnina prenošena "sa kolena na koleno", slikovito predstavlja duhovnu i kulturnu prošlost srpskog naroda. Sklonost našeg narodna ka veselju i igri, poznata je širom sveta, a zadovoljstvo koje proizilazi iz igranja naših tradicionalnih igara nemerljivo je.

Svima onima kojima nožice cupkaju čim čuju ritmove kola i narodnih igara pruža se prilika da lako ovladaju ovim tradicionalnim veštinama. Naime, COTK "TENT" Obrenovac od petka 08.septembra od 21h u Sokolskom domu organizuje na inicijativu sugrađana "Antistres grupu" folkloraša za sve građane od 30 do 60 godina koji su se nekada malo bavili folklorom ili nisu nikada imali priliku za to a želeli bi. Pored toga što će u školi tradicionalnih igara naučiti narodne-tradicionalne igre i plesove  ovo je  i odličan način rekreacije!

Postoji još jedan jako bitan aspekt igranja folklora. U vreme kada smo preplavljeni modernim i novim trendovima, folklor čuva tradiciju jednog naroda , a cilj  je da se narodna igra vrati u narod, među ljude, u svakodnevnicu na dostojanstven i pravilan način, i da ne bude rezervisana samo za folklorne ansamble i scenske nastupe, već i za sve ostale zaljubljenike u folklor i tradiciju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE