Obrenovac, 22.08.2019

Odigrana predstava 'Čudna šuma'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2019.
Mali glumci pozorišne trupe 'Hator' pokazali kako izgleda jedna šumska zavrzlama

Foto:Printscreen
Veverica, vuk, gavran, zec, lisica, magični leptir i mudra sova našli su se na sceni male sale Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac“. Povod je bio veoma zanimljiv, jer su ih mali glumci pozorišta „Hator“ okupili u predstavi „Čudna šuma“.

Komad govori o jednom problemu koji je zadesio stanovnike šume, a koji je zapravo nastao kada je veverica ukrala novogodišnje poklone. Tada su se ostale životinje upustile u avanturu potrage i otkrivanja razloga zbog kog je veverica počinila ovakav „zločin“.

Mališani su u zanimljivim kostimima uživali na sceni, a sve replike ovih malih-velikih glumaca publika je nagradila gromoglasnim aplauzom.

„Imali smo jedan težak zadatak da napravimo životinje. Improvizovali smo, pravili smo kapice, od kartona uglavnom, kao što je bila i sva ornamentika. Ja mnogo pričam sa njima, prisustvujem probama i otprilike smo zajedno i radili na tome. Cilj ove priče i uopšte rada sa decom je da oni učestvuju u svemu tome. Ne samo što obrađuju tekst, mi razgovaramo o kostimu, scenografiji, tako da se upoznaju sa pozorištem u celini“, rekla je kostimografkinja Zorica Hranisavljević.

Predstava pozorišta „Hator“ pokazala je da se uz pomoć mašte i dečijih ideja može doći do jednog fenomenalnog pozorišnog komada, pune sale i zadovoljstva gledalaca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE