Obrenovac, 20.10.2018

COTK 'TENT' odr┼żao javnu probu pred svojim Obrenov─Źanima(VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.09.2017.
Centar za o─Źuvanje tradicije i kulture 'TENT' je ispunio obe─çanje i na gradskom trgu odr┼żao javnu probu

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Omladinski ansambl folklorne sekcije, hor "Obrenova─Źke devojke", peva─Źka grupa "─Éur─Ĺe" i narodni orkestar, predstavili su se svojim sugra─Ĺanima u nešto druga─Źijem svetlu.

"Ovo je idealna prilika da na sve┼żem vazduhu, otvorenom prostoru, slu─Źajni ili namerni prolaznici vide šta mi to radimo na probama. Sve ─Źetiri sekcije su pokazale segmente svojih programa, a nadamo se da ─çe ovo postati tradicija i u godinama koje dolaze," rekla je Violeta Nenadi─ç, dirigent hora "Obrenova─Źke devojke".

Javna proba je u ovom sastavu organizovana prvi put, a reakcija prisutnih bila je dovoljna da se pomenu i slede─ça dru┼żenja na otvorenom. COTK "TENT" i ove, kao i svih prethodnih godina, vrši upis novih ─Źlanova. Osim novih imena, Centar sezonu po─Źinje i sa jednom novom, krajnje nesvakidašnjom grupom.

"Ovo je najbolji na─Źin da se predstavimo onima koji ┼żele da nam se pridru┼że. Svakog septembra vršimo upis novih ─Źlanova u sve sekcije Centra za o─Źuvanje tradicije i kulture. Ono što je novo, jeste da ove godine prvi put organizujemo "Antistres grupu", odnosno grupu rekreativaca, naših sugra─Ĺana od 30 do 60 godina, koji se nikada ranije nisu bavili folklorom, a ┼żeleli bi. Na taj na─Źin ─çe svi zainteresovani za srpsko kulturno nasle─Ĺe mo─çi da budu deo našeg Centra i svega onoga što zajedno stvaramo," kazao je Uroš Viti─ç, sekretar COTK-a.

Pogledajte video ...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE