Obrenovac, 14.11.2018

Mali violinisti održali prvi javni čas


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.12.2017.
Iako prvi u nizu, čas je bio prilično posećen...

Foto:Printscreen
Učenici Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“ održali su svoj prvi javni čas i tako pokazali koliko su napredovali tokom dosadašnjeg školovanja. Klavir je bio tu da isprati 15 malih violinista, koji su iskoristili prilku da pozovu svoje vršnjake da im se pridruže.

„Ovo je prvi javni čas učenika Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“, izdvojenog odeljenja u Obrenovcu, klase violine. Zaista mi je drago što smo se lepo spremili za ovaj naš prvi javni čas, koji je već sada postao koncert, u smislu da smo već u zvaničnoj sali, da dolaze roditelji, prijatelji i rođaci. U tome i jeste poenta, da izađemo i sviramo zajedno. Oni to vole. Naravno, teško je zato što je neophodan mukotrpan, dugorošan i pedantan rad, jer bez toga ne može da se svira nijedan instrument, a pogotovo violina koja je prilično teška“, rekao je Željko Šišić, nastavnik violine.

Numere koje su izvođene na ovom času bile su prilagođene članovima, a iz škole navode da je u planu još aktivnosti kojima su učenici maksimalno posvećeni.

„Ono što sada spremamo jesu upravo komadi, a u narednom periodu ćemo početi da spremamo koncerte zbog kraja školske godine“, dodao je Šišić.

Dan Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“ obeležiće se 23. decembra u Sportsko-kulturnom centru „Obrenovac“ od 18 časova, kada će Obrenovčanima biti priređen celovečernji koncert.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE