Obrenovac, 09.07.2020

'Pogled u zemlju - u zemlji cvet'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.06.2019.
Prva samostalna izložba Dunje Ćorlomanović otvorena je u petak, 28. juna, u galeriji Sportsko-kulturnog centra 'Obrenovac'

Foto:Printscreen
Obrenovčanka Dunja Ćorlomanović nedavno je na Fakultetu likovnih umetnosti završila master studije, a svoju prvu samostalnu izložbu organizovala je u svom gradu.

Postavka pod nazivom "Pogled u zemlju - u zemlji cvet" je već na samom otvaranju okupila veliki broj sugrađana koji su odlučili da pruže podršku mladoj umetnici.

"To je malo simboličan naziv. Ima jedna Rilkeova knjiga, zove se "Pismo mladom pesniku", u kojoj on objašnjava kakav umetnik treba da bude i kako on može uopšte da zna da je umetnik. Između ostalog, on kaže da ako umetnik u svom okruženju ne može da nađe dovoljno inspiracije, da on treba da odustane od toga. To je taj cvet u mom naslovu, to je to izvorište inspiracije", rekla je Dunja Ćorlomanović.

"Mnogo volim da posmatram i da se divim. Od početka sam mnogo slikala drveće, posle sam nekako nalazila zajedničke karakteristike drveta, cveta, akta, planine, što je negde i predstavljeno na ovoj izložbi", dodala je Dunja.

Postavka u galeriji SKC-a obiluje baš onim radovima koji našu sugrađanku najbolje predstavljaju, a kako i sama kaže, potrebno im je prići na poseban način.

"Morate dobro da im priđete. Tu su crteži, poetski iskazi. Moji crteži su jako intimni i onda zahtevaju da im priđete otvorenog srca i duše", kazala je mlada autorka.

Izložba "Pogled u zemlju - u zemlji cvet" biće otvorena do 12. jula u galeriji Doma kulture.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE