Obrenovac, 14.07.2020

18. Festival folklora u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.06.2019.
Punoletstvo festivala obeleženo je uz 18 koreografija

Foto:Printscreen
Završni koncert Dečijeg folklornog festivala održan je sinoć na Gradskom trgu u Obrenovcu. Manifestacija koja se održava već 18 godina i ovog puta je pokazala da izuzetni kulturni događaji iznova privlače veliku pažnju publike.

Kulturno-umetnička društva sa teritorije Gradske opštine Obrenovac u petak i subotu igrala su Mladenovcu, a nedelju u našem gradu ispunile su koreografije ansambala iz Žarkovca, Kupinova, Čačka, Surčina, kao i onih koji su stigli iz Makednije i Mađarske.

Zoran Ćorlomanović, predsednik Komisije za kulturu GO Obrenovac, izrazio je uverenje da će Dečiji folklorni festival zaista prerasti u jedan impozantan međunarodni skup mladih.

"U nedelji u kojoj je obeležena opštinska slava, u kojoj je peta nova fabrika otvorena u Obrenovcu, kada je sa lepim vremenom počela i sezona na obrenovačkim bazenima, imali smo 18 koreografija i sve u znaku punoletstva jednog mladog festivala koji okuplja mlade umetnike, amatere do 15 godina i pruža im mogučnost da pokažu šta rade u svojim kulturno-umetničkim društvima", rekao je Ćorlomanović.

On je napomenuo da su sve snage organizatora usmerene ka tome da sledećih godina na obrenovačkoj sceni zaigra više ansambala iz susednih zemalja.

"Potrudili smo se da ove godine pripremimo bogatiji program zajedno sa opštinom Mladenovac, sa kojom imamo odličnu saradnju", dodao je Ćorlomanović.

Organizatori festivala su Komisija za kulturu Gradske opštine Obrenovac, Veće GO Obrenovac, kao i organizacioni odbor koji čine rukovodioci lokalnih kulturno-umetničkih društava.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE