Obrenovac, 23.10.2018

PRVI MEMORIJALNI HORSKI FESTIVAL “DRAGIŠA VUJOŠEVIĆ“


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 15.10.2017
Subota,21. oktobar 2017. godine sa početkom u 19:30 časova
Prvi Memorijalni horski festival ,,Dragiša Vujošević'' održaće se u subotu, 21. oktobra 2017. godine sa početkom u 19:30 časova, u pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra Obrenovac u organizaciji Centra za očuvanje tradicije i kulture „Termoelektrane Nikola Tesla“ iz Obrenovca, pod čijim okriljem svoju delatnost obavlja i hor ,,Obrenovačke devojke“. Festival su pomogli: Komisija za kulturu Veća GO Obrenovac, Sportsko-kulturni centar Obrenovac i Radio televizija Mag – kao medijski sponzor Festivala.

Ovogodišnji festival je revijalnog karaktera i posvećen je dirigentu, muzičkom pedagogu i maestru Dragiši Vujoševiću, koji je svojim entuzijazmom i dirigentskom harizmom stvorio generacije uspešnih pevača. Festival je osnovan sa idejom da Obrenovac, kao gradska opština sa višedecenijskom horskom tradicijom, treba da ima horski festival koji će doprineti očuvanju ove bogate i značajne tradicije, ali i podstaći dalji razvoj horskog pevanja i negovanje i afirmaciju horskog muziciranja, a sve čuvajući uspomenu na maestra Dragišu Vujoševića, koji je Horu posvetio svo svoje znanje i talenat.

Učešće na ovogodišnjem Festivalu uzeće preko 120 članova sledećih horova: Niški kamerni hor, Kikindsko pevačko društvo ,,Kornelije Stanković'', Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra u Nišu, Crkveni hor ,,Sveti Joakim i Ana'' Obrenovac i hor ,,Obrenovačke devojke''". 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE