Obrenovac, 14.12.2018

Francuski filmski karavan u SKC Obrenovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.01.2018.
Filmovi iz ciklusa “Udahni život” će biti prikazani od 10. do 31. januara od 20 časova

Foto:Promo
Francuski institut i Sportsko kulturni centar Obrenovac vas pozivaju da doživite boje, maštu i emocije kojima je ispunjeno pet filmova čiji su protagonisti adolescenti. Filmovi iz ciklusa “Udahni život” će biti prikazani od 10. do 31. januara, u SKC Obrenovac. Projekcije će počinjati od 20h.

Glavni cilj ovog projekta je da promoviše savremene francuske filmove i da omogući što većem broju ljudi da se upoznaju sa francuskim jezikom i kulturom. “Udahni život” je ciklus o viziji sveta današnje omladine. Sastoji se od filmova sa kojima mladi mogu da se identifikuju, a oni malo stariji da otkriju njihov jedinstveni i iznenadjujući pogled na današnje društvo.

 

Sreda, 10.januar 2018. godine od 20 časova

POLINA ŽIVI ZA PLES (Francuska, 2016, 108', komedija/drama)

Režija: Valeri Miler, Angelin Preljocaj

Rusija devedesetih godina. Trenirana strogoćom i zahtevnim radom profesora Bojinskog, Polina je igračica klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koji će je duboko dodirnuti.

Sreda, 17.januar 2018. godine od 20 časova

TAMARA (Francuska, 2016, 100', komedija)

Režija: Aleksandar Kastanjeti

Igraju: Eloiz Marten, Silvi Testid, Siril Gei  

Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Dijego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će da uspeti u svojoj nameri....

Sreda, 24.januar 2018. godine od 20 časova

VIDETI SVET (Francuska, 2016, 102', drama)

Režija: Delfin Kulen, Mirijel Kulen 

Dve mlade devojke u vojnoj službi, Oror i Marin, vraćaju se iz Avganistana. Sa svojom vojnom jedinicom provešće tri dana na Kipru u hotelu sa pet zvezdica, među turistima na odmoru, radi onoga što vojska naziva dekompresiona komora: pomoći ćemo im da "zaborave rat". Međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja… 

Posle filma "17 devojaka" ovo je drugi film sestara Kulen koji je ušao selekciju filmskog festivala u Kanu 2016. godine.

Sreda, 31.januar 2018. godine od 20 časova

POLOŽI MATURU PEVAJUĆI (Francuska, 203, 82', dokumentarni)

Režija: David Andre

Prvo pevaj na sav glas je film koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonj na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE