Obrenovac, 13.07.2020

DESETOMINUTNE OVACIJE ZA BEOGRADSKU FILHARMONIJU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.06.2019.
Svečano zatvaranje sezone Beogradske filharmonije, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, nagrađeno je desetominutnim ovacijama na koncertu na Kolarcu

Foto:Beogradska filharmonija
Filharmoničari, pojačani Horom "Obilić" AKUD "Branko Krsmanović", zajedno sa dva vrhunska vokala, Lavinijom Dejms i Tanjom Baumgartner, priredili su nezaboravno izvođenje Malerovog remek dela - Simfonije br. 2.

Kroz delo koji nosi naziv "Uskrsnuće“, Maler je želeo da objedini život i smrt, opisujući poslednji trenutak ljudskog života snagom muzike. U njegovom viđenju nema strašnog suda, grešnika ili pravednika, kazne ili nagrade, već samo osećaj sveobuhvatne ljubavi koji ispunjava i osvetljava postojanje ljudi.

Upravo se to dogodilo u petak uveče u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, tesnoj ne samo za 180 muzičara koji su izvodili ovu kompoziciju već i za publiku koja je došla da isprati kraj filharmonijske sezone.

Slušaoci su imali jedinstvenu prilku da čuju jednog od najboljeg mecosoprana sveta, Tanju Baumgartner, kao i soprana Laviniju Dejms.

A muzika nije dolazila samo iz sale, već je orkestarska sekcija bila smeštena izvan nje (uz asistenciju dirigenta Aleksandra Kojića) i tako dočarala lepotu i uzvišenost Malerovog kolosalnog dela.

"Hvala što ste bili uz nas cele sezone. Imali smo mnogo odličnih koncerata, hvala na aplauzima i na vašoj odanosti. Jedno veliko bravo za Filharmoniju, za sve kolege muzičare! Vi ste jako vredni, radili ste puno i bili ste odlični. Srećan sam što sam vaš šef dirigent. Hvala vam od srca i vidimo se na koncertu na otvorenom“, rekao je Gabrijel Felc na kraju koncerta i poklonio publici nekoliko CD izdanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE