Obrenovac, 18.06.2019

Glumci filma 'Kralj Petar Prvi' poklonili se publici


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.12.2018.
Film je snimljen sa dva miliona evra, a izgleda kao da je urađen sa budžetom od 20 miliona.

Foto: lokalnenovine.rs, kurir.rs
Legendarni srpski glumac Lazar Ristovski i njegov sin Petar stoje iza najnovijeg filmskog hita Kralj Petar Prvi. Pre proekcije filma u bioskopu SKC-a razgovarali su sa publikom koja je došla da pogleda priču o najvoljenijem srpskom vladaru i stradanju srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Lazara i Petra velikim aplauzom pozdravila je obrenovačka publika a glumac i producent filma zadovoljni su reakcijom publike.

Svakoga dana sa raznih strana dobijam vesti da ovaj film ne samo što daje odgovore na pitanja koja naša istorija nama postavlja vec dugi niz godina, nego ovaj film na jedan emotivan način budi u ljudima one neke najdublje emocije koje su imali u sebi - rekao je reditelj filma Petar Ristovski.

Izlazili smo iz sale i posmatrali ljude koji su stvarno emotivno dirnuti. U Srbiji svaka treća kuća ima nekoga ko je bio na Ceru, Kolubari, ostao preko Albanije i film u tom pravcu deluje na gledaoce u Srbiji. Savremenom dramaturgijom i jednim savremenim vizuelnim atrakcijama koje mlad reditelj kao što je moj sin Petar iskoristio i to je ono što mladu publiku privlači da dodje u bioskop a ovi stariji, oni znaju zašto dolaze, postoje razlozi - rekao je glavni glumac Lazar Ristovski.

Scenario je nastao po romanu Milovana Vitezovića "Čarape Kralja Petra". Na pripremi ove istorijske drame porodica Ristovski radila je nekoliko godina.

Puno sam se spremao, to je bilo teško i neka moja lična golgota, ali sada se sve to zaboravlja, sve teškoće se zaboravljaju, imamo film pred sobom i pred publikom - dodao je Lazar Ristovski.

Film je snimam 110 dana na Staroj Planini, u Valjevu, Somboru, Ljuboviji i Krupnju a najteži su bili prvi dani snimanja. Mislim da ima tri segmenta koja su nam jako teško pala da napravimo, to su Cerska bitka, Kolubarska bitka i naravno taj sam kraj povlačenja preko Albanije, kada smo radili na samom vrhu Stare Planine, na Babinom Zubu i to je bilo negde na početku snimanja, tada nam je planinska oluja odnela svu tehniku koja je bila u kampu i dva dana smo snimali po ledenoj kiši - seća se teških trenutaka Petar Ristovski. 

Film je potresan i pun emocija zato ne čudi što su mnogi tokom projekcije zaplakali.

Ja sam hteo da približim i pokažem kakvi su bili ti ljudi zbog kojih mi danas slobodno hodamo našom zemljom, naša zemlja je bila na rubu egzistencije, narod na rubu istrebljenja i oni zaslužuju da imaju jedan ovakav film koji će na jedan ovako emotivni način da ih uzdigne - rekao je mladi reditelj Petar Ristovski.

Publika u Srbiji imaće priliku da pogleda i seriju Kralj Petar Prvi koja ima deset epizoda i biće emitovana sledeće godine u februaru.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE