Obrenovac, 04.07.2020

III PRVOMAJSKI FOLKLORNI SUSRETI


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.05.2019.
Obrenovački folkloraši ugostili su prijatelje iz Bačke Topole i Kragujevca

Foto:Printscreen
Prvomajski folklorni susreti, manifestacija koja je za kratko vreme privukla veliki broj Obrenovčana, održana je u pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac“. Treći put zaredom, članovi Centra za očuvanje tradicije i kulture „TENT“, zajedno sa svojim gostima, priredili su veče isprepletano najlepšim srpskim koreografijama.

Publiku su svojim zavidnim igračkim umećem pozdravili folkloraši Kulturno-umetničkog društva „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Bačke Topole i Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković“ iz Kragujevca.

„Posebna nam je čast i zadovoljstvo što možemo sa ansamblima ovakvog renomea da nastupamo „rame uz rame“. Meni lično je čast što je Slobodanka Rac pristala na saradnju sa nama. Ona je rukovodilac ansambla koji važi za jedan od najboljih u Srbiji i gde god se ovaj ansambl pojavi, uzimaju samo najbolje nagrade“, rekao je Boban Kostić, umetnički rukovodilac COTK „TENT“.

Zadovoljni gosti posebno su istakli prijateljstvo među ansamblima i značaj zajedničkih nastupa, kojih će, veruju, biti u budućnosti još više.

„Novi mladi ljudi, gospodin Boban i čitava uprava Centra, poželeli su da se mi ponovo sretnemo. Nama se ta ideja dopala, čast nam je da nastupamo ovde u Obrenovcu. Nastupali smo na mnogim smotrama ovde i imali priliku da uživamo. Publika je ovde sjajna, ljudi uvek lepo prime folklorne programe i zato smo rado prihvatili da od velikih učimo, jer mi dolazimo iz male sredine“, kazala je Slobodanka Rac, ispred Kulturno-umetničkog društva „Vuk Stefanović Karadžić“.

Podsećanje na bogato kulturno nasleđe Srbije, koje su svojim koreografijama režirali obrenovački i gostujući ansambli, dovoljan je razlog da se i sledeće godine ljubitelji folklora okupe u još većem broju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE