Obrenovac, 22.08.2019

Članovi Škole folklora COTK ''TENT'' na turneji u Italiji


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.08.2018.
Sto dvadeset ─Źlanova ┼ákole folklora Centra za o─Źuvanje tradicije i kulture ''Termoelektrane Nikola Tesla'' Obrenovac je po prvi put boravilo u Italiji, u turisti─Źkom mestu Rimini na obali jadranskog mora, u periodu od 27. jula do 5. avgusta

Foto:COTK TENT


´╗┐

Osim odmora i razonode u kojima su najmla─Ĺi ─Źlanovi Centra u┼żivali svakodnevno zahvaljuju─çi animatorskom timu, organizovani su i dodatni sadr┼żaji kako bi se upotpunio boravak u Riminiju.

Tre─çeg dana boravka u Italiji uprili─Źen je sve─Źani koncert na centralnom trgu u gradu Pezaru nadomak Riminija, u organizaciji italijanske folklorne federacije, na kojem su se predstavili svi ansambli Škole folklora.

U sredu, 31. jula, ─Źlanovi Škole folklora su posetili Republiku San Marino, jednu od najmanjih i najstarijih dr┼żava sveta, gde su imali svojevrsnu priliku da posete tvr─Ĺavu i baziliku San Marina, kao i vidikovac sa koga se pru┼żao širok pogled na priobalni deo jadranskog mora.

Dva dana kasnije organizovana je i poseta tematskom parku ''Italija u minijaturama'', koji obuhvata površinu od 85km2, a koji u svom sastavu ima više od 270 replika najpoznatijih arhitektonskih znamenitosti Italije i drugih zemalja sveta, koje su izgra─Ĺene u razmeri 1:25 i 1:50.

Atrakcija koja je ostavila najve─çi utisak na obrenova─Źke folkloraše je ''Venecija u malom'', koja zauzima veliki prostor sa 19 palata, koje su samo 5 puta manje od originala.

Po povratku iz Riminija folkloraši Centra posetili su Veneciju – ''Kraljicu Jadrana''. Tokom deveto─Źasovne posete Veneciji uprili─Źena je poseta najzna─Źajnijim turisti─Źkim znamenitostima ovog nadaleko poznatog turisti─Źkog mesta: Pjaca Unita - najve─çi trg na morskoj obali u Evropi, Trg Svetog Marka, Bazilika Sv. Marka, Du┼żdeva palata i mnoge druge.
Puni lepih utisaka sa turneje u Italiji, ─Źlanovi Škole folklora Centra su se u poslepodnevnim ─Źasovima vratili u Obrenovac. Rukovodstvo Centra upu─çuje svim roditeljima iskrene izraze zahvalnosti na pru┼żenoj pomo─çi i podršci u realizaciji ove turneje.

Pozivaju se sugra─Ĺani svih uzrasta da postanu deo TENT-ove pri─Źe, upisom u neke od slede─çih sekcija Centra: Škola folklora, peva─Źka grupa ''─Éur─Ĺe'', Narodni orkestar, Škola Orkestra, hor ''Obrenova─Źke devojke'' i Škola glume. Prijem novih ─Źlanova vrši─çe se od 3. septembra, svakog radnog dana u terminu od 18 do 23 ─Źasa u Sve─Źanoj sali Sokolskog doma u Obrenovcu. Sve dodatne informacije mo┼żete dobiti pozivom na slede─çi broj telefona: +381 64 034 43 46, odnosno slanjem elektronske pošte na zvani─Źnu e-mail adresu Centra: office@cotktent.rs. Dobro nam došli!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE