Obrenovac, 13.12.2018

Glumom protiv vršnjačkog nasilja


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2017.
Učenici Zmajeve škole priredbom ukazali na problem vršnjačkog nasilja

Foto:Printscreen
Proslava Dana škole je iza njih, ali novogodišnji praznici tek stižu, što je učenicima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ poslužilo kao povod sa organizaciju priredbe. Osnovci su, pored izvanrednog programa, roditeljima i svojim drugarima pokazali da će se uz kreativnost, muziku i igru, boriti protiv nasilja u školi.

„Kada su deca u pitanju i kada je u pitanju dečija kreativnost, kao i njihova želja za izražavanjem, ne mora da postoji ni poseban povod, ni dan, ni datum. Ono što ja želim da kažem je da smo mi u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“, kada kažem mi, mislim na učenike i na kolektiv ove škole, odlučili da se, u ovo vreme kada se često priča o vršnjačkom nasilju, svi zajedno protiv toga borimo. Mislimo da ne postoji bolji način od toga da deci dozvolimo da se izraze i da pokažu svoju kreativnost, u svim sferama onog čime se škola bavi. Mislim da će to bolje od svakog drugog metoda i načina pobediti ono što se zove nasilje“, rekla je Vera Đorđević, direktorka OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Ovakve i slične manifestacije jesu samo deo aktivnosti koje za cilj imaju rešavanje ovog problema.

„Bukvalno svakog dana se u ovoj školi održi neka radionica ili neko predavanje, kao i razgovor sa đačkim parlamentom. Svi zajedno smo došli do zaključka da samo treba još više raditi na tome i da deci treba pružiti mogućnost da višak svoje energije utroše na najbolji mogući način, kroz sportska takmičenja, radionice“, dodaje direktorka škole.

Učenici i profesori će i u narednom periodu dati sve od sebe da se vršnjačko nasilje iskoreni, ali će se posvetiti i drugim problemima sa kojima se deca ovog uzrasta sreću.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE