Obrenovac, 22.08.2019

Koncert crkvenog hora 'Sveti Joakim i Ana' u gradskom parku


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.08.2018.
Obrenova─Źko leto 2018

Foto:@CuckovicM


´╗┐

Obrenov─Źani koji su se sino─ç zatekli u Gradskom parku imali su priliku da u okviru manifestacije "Obrenova─Źko leto" u┼żivaju u delu duhovnog i svetovnog repertoara mešovitog crkvenog hora "Sveti Joakim i Ana" koji poje pri crkvi Silaska Svetog Duha na apostole u Obrenovcu. Hor je nastao 2000.godine, a prvi dirigent je bila Snje┼żana Pejakovi─ç.Od juna 2007. godine hor vodi Dr Gabrijela Vu─Źaj pod ─Źijom je dirigentskom palicom ovaj hor nastupao na raznim manifestacijama, smotrama i takmi─Źenjima.

Mešoviti crkveni hor "Sveti Joakim i Ana" poje u obrenova─Źkoj crkvi na nedeljnim liturgijama i praznicima, pored toga mogu da se pohvale da su duhovnu muziku predstavljali i u Sent Andreji, Ljubljani, Trstu, Minhenu, Lincu, a 14. i 15. jula ove godine, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog Milutina, boravili su na poziv Pravoslavne crkvene opštine poljskog grada Krinice, na sedmom me─Ĺunarodnom susretu pravoslavnih crkvenih horova u Poljskoj. Pokrovitelj putovanja crkvenog hora bila je GO Obrenovac.

Za─Źeci duhovne muzike kod nas datiraju još sa po─Źetka 15. veka, a interesovanje za ovaj vid muzike nije popustilo ni do savremenog doba. ─îlanovi crkvenog hora "Sveti Joakim i Ana" rade na o─Źuvanju i negovanju narodnog pojanja, pa su iz tog razloga odlikovani 2016. godine  ordenom Svetog Vladike Nikolaja, a odlikovao ih je Episkop Valjevski Gospodin Milutin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE