Obrenovac, 09.07.2020

Održan koncert hora 'Sveti Joakim i Ana'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.07.2019.
Salom SKC-a odzvanjale su note duhovnih, svetovnih i tradicionalnih pesama

Foto:Printscreen
Manifestacija "Obrenovačko leto" priredila je posebno veče za ljubitelje duhovne muzike. U pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac" održan je koncert mešovitog crkvenog hora "Sveti Joakim i Ana".

Obrenovčani su imali priliku da čuju niz duhovnih, ali i svetovnih i tradicionalnih pesama, koje ovaj hor izvodi na svojim koncertima skoro dve decenije.

"Moram da priznam da smo mi stvarno uživali i pre svega nas je iznenadio broj posetilaca na jednoj takvoj manifestaciji. Ovog puta smo se sa velikom radošću pripremali i birali kompozicije za izvođenje", rekla je Gabrijela Vučaj, vođa hora.

Hor "Sveti Joakim i Ana" od svog nastanka, 2000. godine, promoviše i širi ljubav prema duhovnoj muzici. Publici sa kojom se sreće vrli često nudi obogaćen repertoar, kao što je to bio slučaj i sa koncertom održanim u subotu, 13. jula.

"Crkveni hor prevashodno neguje duhovnu muziku, ali s obzirom na to da mi postojimo već 19 godina, sasvim je logično da smo u repertoar uvrstili i svetovne kompozicije, i tradicionalne kompozicije i trudimo se da uvek obogatimo repertoar nečim novim. Nečim što i nama prija, a da je pritom interesantno i za publiku", kazala je Vučaj.

Tokom dve decenije postojanja nastupali su u Ljubljani, Trstu, Minhenu, Lincu. Ova godina proteći će u znaku priprema, jer je baš 2020. ta koja donosi veliki koncert i veliki jubilej.

"Naš sledeći veliki plan je da se početkom oktobra organizuju horske pripreme. To nije prvi put da hor odlazi na pripreme, onako kako idu sportisti, samo mi idemo malo kraće i to podrazumeva 15 sati vežbanja i stalnog pevanja. To jeste dobar način prvo da se članovi hora međusobno zbliže, jer provodimo 24 sata zajedno, a i ti dani pružaju mogućnost da zaista uradimo nešto što na regularnim probama, koje su dva puta nedeljno, ne stižemo. Razlog svega toga je sledeća godina u kojoj hor slavi 20 godina postojanja. Za 2020. spremamo jedan veliki koncert kojim ćemo to obeležiti", rekla je Gabrijela Vučaj.

Sa izvedbama hora "Sveti Joakim i Ana" svi poštovaoci duhovne muzike mogu se upoznati na nedeljnim i prazničnim liturgijama u obrenovačkoj crkvi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE