Obrenovac, 24.08.2019

Hor 'Kruna od nota' osvaja nagrade (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.05.2018.
Dečiji hor 'Kruna od nota', pod dirigentskom palicom Maje Obradović, nastavlja sa osvajanjem nagrada i dobijanjem priznanja...

Foto:Printscreen
Na nedavno održanom trećem valjevskom festivalu „Hor fest“, pored veoma jake konkurencije, naš dečiji hor osvojio je prvu nagradu. Na ovom festivalu nastupali su dečiji horovi iz cele Srbije, od kojih je većina starija po uzrastu i brojnija po članstvu od našeg hora.

U istoj kategoriji nastupali su i horovi iz osnovnih muzičkih škola. Bez obzira na sve to, nagrada za najbolje izvodjenje zadate kompozicije pripala je našim taletovanim sugradjanima.

Dečiji hor „Kruna od nota“, kao najmladji od svih horova, nastupio je i na republičkom festivalu dečijih i omladinskih horova „Fedeho“, a na ovom festivalu hor je osvojio čak četiri nagrade. Prvu nagradu za najbolje izvodjenje dečije kompozicije, a stručni žiri festivala je u konkurenciji od 21 hora Maji Obradović dodelio nagradu za najboljeg dirigenta festivala.

Osvajanjem brojnih nagrada i priznanja naš dečiji hor već godinama na pravi način predstavlja naš grad, ali i pored velikog uspeha koji postužu morali su u proteklom periodu da otkažu učešće na nekoliko festivala iz finansijskih razloga.

„Imamo zaista velike planove, s’ tim što bi nam dobro došla pomoć nekog sponzora, donatora, koji bi bio raspoložen da donira u naš hor i da pomogne putovanja i ne samo po Srbiji nego i šire, i da na taj način naš hor može da se predstavi i na svetskoj sceni, a da u Obrenovac donese izuzetne rezultate i nagrade", rekla je Obradović.

Hor „Kruna od nota“ očekuje i godišnji koncert, koji će biti održan 20. i 21. juna u Sportsko-kulturnom centru „Obrenovac“. Ovim koncertom biće zatvorena ovogodišnja horska sezona u našem gradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE