Obrenovac, 14.11.2018

Baletski studio „Idea“ niže uspehe


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.12.2017.
Članice studija se posle svakog festivala ili takmičenja mogu pohvaliti velikim brojem medalja...

Foto:Printscreen
Na festivalu koji je održan 25. novembra u Dečijem kulturnom centru, među 30 baletskih i plesnih škola, našao se i baletski studio „Idea“. Kao što je to bio slučaj i do sada, Obrenovčanke su ostvarile zapažene rezultate.

„Deca su bila sjajna. Svaka škola inače ima pravo da se predstavi sa dve numere, mi smo bili predstavljeni sa „Planetom mašte“ i „Planetom radosti“. Mislim da je naša škola izdvojena kao poseban kvalitet“, kaže Aleksandra Stojanović, koreograf baletskog studija „Idea“.

Obrenovačke balerine posle ovog nastupa nisu imale vremena za odmor, jer je samo nekoliko dana kasnije, 3. decembra usledilo Međunarodno takmičenje u modernom i klasičnom baletu u Šapcu. Studio „Idea“ je na ovom takmičenju, koje se održava svake godine, osvojio impozantan broj medalja i nagrada u različitim kategorijama.

„Od 16 koreografija koje smo izveli, imali smo 15 prvih nagrada i jednu drugu nagradu, što se nikada nikom nije desilo, a nije ni nama. To zaista iziskuje veliki rad. Pri tom, imamo i specijalnu nagradu za najbolje kostime, za najboljeg izvođača, to je Dunja Stepanović, ona je odrasli igrač i to mi je jako drago. Nagrada je stigla i za najbolju interpretaciju „Planete straha“, istakla je Aleksandra.

Plesna sezona protiče u prilično turbulentnom ritmu, jer članice studija „Idea“ spremaju spektakulran koncert povodom obeležavanja 35 godina baleta u Obrenovcu. Tada će se na sceni naći nekoliko generacija igrača, ali i mnoštvo iznenađenja. Manifestacija je pod pokroviteljstvom Komisije za kulturu Gradske opštine Obrenovac.

„Neko je pitao da li tu postoji razočaranje kad neko ode. Ne, mislim da je naš cilj ovde da im damo krila i zbog sve dece koja su prošla, nadam se da su svi oni izvukli neku pouku. Mislim da smo se na neki kvalitetan način trudili da učestvujemo u njihovom odrastanju“, rekla je Aleksandra, a zatim se osvrnula na program koji je planiran za obeležavanje jubileja.

„Imaćemo prilike da vidimo neke naše profesionalce, imaćemo i neke njihove video klipove i dve tematske celine „Mali princ“, odnosno „Mala princeza“, po motivima knjige „Mali princ“ i jedno igralište vezano za odrastanje.“

Koncert će u Sportsko-kulturnom centru biti održan 16. decembra u 19 časova, a ulaz će za sve posetioce biti beplatan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE