Obrenovac, 22.02.2019

Otvorena izlo┼żba fotografija 'Putopisni svetlopisi'


Izvor: obrenovac-info.co.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 16.01.2018.
'Autor nas vodi u predivne predele Toskane, obale reka Save i Kolubare i Crnog mora, Boj─Źinsku ┼íumu, Zlatibor, gradove Veneciju, Rim, Pizu, Sijenu, San ─Éimijano, Firencu i simboli─Źno nas uvodi u svoj svet...'

Foto:Printscreen


´╗┐

Izlo┼żba fotografija "Putopisni svetlopisi", autora Bojana Peši─ça, otvorena je sino─ç u Galeriji SKC "Obrenovac".

"Bojan Peši─ç, naš sugra─Ĺanin i poznati doktor, pored svoje lekarske profesije, gaji veliku ljubav prema fotografiji, koju je nasledio od svog oca. Fotografijom se bavi dugi niz godina, otkrivaju─çi fotografski medij najpre kroz istra┼żivanje analogne fotografije, koja je danas gotovo zaboravljena, ali zna─Źaj njenog poznavanja vidimo upravo kod umetnika koji uspešno primenjuju znanja i iskustva starog medija u novom, digitalnom mediju fotografije.

Tema izlo┼żbe "Putopisni svetlopisi" jasno govori o ┼żelji autora da predstavi sugra─Ĺanima svoje fotografije koje su nastale na brojnim putovanjima i izletima u poslednje 4 godine, u zemlji i inostranstvu.

Kroz nekoliko serija, koje mo┼żemo podeliti po mestima putovanja, autor nas vodi u predivne predele Toskane, obale reka Save i Kolubare i Crnog mora, Boj─Źinsku šumu, Zlatibor, gradove Veneciju, Rim, Pizu, Sijenu, San ─Éimijano, Firencu i simboli─Źno nas uvodi u svoj svet, svoj do┼żivljaj i impresiju pomenutih mesta, njenih prirodnih i arhitektonskih lepota...

Drugi segment izlo┼żbe predstavljaju fotografije urbanih pejza┼ża nastalih u Rimu, Veneciji, Firenci, Pizi, italijanskim gradovima koji su spomenici kulture i evropske civilizacije. Na brojnim fotografijama, publika se na prvi pogled mo┼że izmestiti u predivne uli─Źice, zaviriti u detalje prozora, vrata ─Źuvenih katedrala i trgova... Posmatraju─çi ─Źitavu izlo┼żbu, mo┼żemo re─çi da je umetnik, fotograf Bojan Peši─ç, uspeo da nam kroz razli─Źite motive i teme predstavi li─Źni do┼żivljaj i sna┼żnu impresiju upe─Źatljivih slika i predstava gradova i predela, koji mnogi od nas poznaju iz knjiga ili dokumentarnih televizijskih reporta┼ża.

Uvode─çi nas u elemente i detalje, vešto promišljene i postavljene u kadar, mo┼żemo osetiti duh mesta ili prirode u kojoj su svetlopisi nastali. Publika ─çe svakako u┼żivati u predivnim fotografijama, koje umetni─Źkim jezikom prenose naraciju autora, kao i njegovu ┼żelju da do┼żivimo svet njegovim o─Źima..."

Iz kataloga, Marija Vukovi─ç Biserko, urednik galerijskog i knji┼żevnog programa SKC "Obrenovac".

Postavka ─çe trajati do 25. januara 2018. godine.

Ulaz na izlo┼żbu je besplatan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE