Obrenovac, 16.07.2019

Značaj i uloga asistivnih tehnologija u ustanovama za kulturu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.10.2018.
Biblioteka 'Vlada Aksentijević', sreda 10. oktobar u 18 časova

Foto: Promo
U sredu 10. oktobra sa početkom u 18 časova, u Biblioteci "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu, biće organizovan otvoreni stručni skup o unapređenju pristupačnosti ustanova kulture osobama sa oštećenjem sluha, u okviru bibliotečkog servisa „Videti zvuk". Organizator stručnog skupa je Beogradski centar za osobe sa invaliditetom.

Moderator "Obrazovnog modula o korišÄ‡enju asistivnih tehnologija" biće  Anđelka Kaljević, defektolog-surdolog i tumač za znakovni jezik.

Iste večeri u Biblioteci biće otvoren Indukcioni sistema za amplifikaciju govora osoba koje su korisnici slušnih aparata. Moderator je Ivana Janošević, direktorka biblioteke.

Indukcioni sistem za amplifikaciju govora omogućava osobama koje nose slušne aparate da jasno čuju govornika, odnosno da zvukove oko sebe čuju bez smetnji.
Indukciona petlja, pomaže da svi koji imaju slušni aparat, kada uđu u domet antene, primaju informaciju direktno u slušni aparat. Tako mogu sami da obave komunikaciju sa službenicima i ne moraju da vode nikoga sa sobom.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE