Obrenovac, 20.03.2019

Izložba Gustav Klimt: preteča moderne u SKC-u


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.04.2018.
Povodom obeležavanja stogodišnjice smrti začetnika bečke secesije, Gustava Klimta biće organizovano nekoliko programa...

Foto:Promo
Izložba Gustav klimt: preteča moderne, obeležiće stogodišnjicu od smrti eminentnog umetnika Gustava Klimta, tvorca bečke secesije. Izložba se realizuje u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom u Beogradu uz podršku kompanije Frikom. Publika će imati priliku da pogleda novine koje je Gustav Klimt uveo u umetnički život Beča. Klimtova Bečka Secesija prerasta u značajan umetnički stil u slikarstvu i arhitekturi.

Izložba se bavi i Klimtovim odnosima sa mnogobrojnim ženama, posebno sa Emili Floege, koja je bila model za najpoznatiju sliku Poljubac.

Izložba Gustav Klimt: preteča moderne biće otvorena u ponedeljak, 16. aprila u 19.00 sati, u Galeriji Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac".

Publika će moći, u okviru izložbe da pogleda film Raoula Ruiza o Gustavu Klimtu, koji će biti prikazan u pozorišnoj sali SKC u 20.00 sati.

Kompanija Frikom i Grandissimo sladoled obeležavaju stogodišnjicu od smrti Klimta. Posetioci će moći da degustiraju Grandissimo sladoled, bogatog ukusa sa raskošnim detaljima.

Podsetimo, umetnik Gustav Klimt (1862-1918) je bio austrijski simbolički slikar i začetnik bečke secesije. Klimtov primarni subjekt bilo je žensko telo i njegovi rodvi su prožeti eroticizmom. Predstave žena u zlatu spadaju u najznačajnija dela Klimtovog stvaralaštva, a portret Adele Bloh se smatra najskupljim delom koje je prodato za 135 miliona dolara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE