Obrenovac, 24.02.2019

Veče italijanske muzike i mode na Kolarcu


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2018.
Veče italijanske opere i mode biće održano 13. februara u 20h na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, kao svojevrsna zahvalnica donatorima iz Italije koji su doprineli kupovini novog koncertnog klavira i prilika da se prikupe sredstva za opremanje programskog prostora Kolarca

Foto:Promo
Poznati kreator visoke mode i veliki obožavalac opere i klasične muzike uopšte, Renato Balestra, došao je krajem 2016. u Beograd sa svojim prijateljima, dirigentom Jakopom Siparijem di Peskaserolijem i sopranom Silvanom Froli. Tom prilikom Balestra je predstavio novu kolekciju a Peskaseroli dirigovao Simfonijskim orkestrom. Upravo ovaj događaj je privukao mnoge donatore a na kraju i Ministarstvo pravde da pomognu u kupovini koncertnog klavira "stenvej" koji je zvaničnu promociju imao u decembru na koncertima Ive Pogorelića.

Modna agencija "Fabrika" i Kolarčeva zadužbina su odlučili da ponove sličan događaj, sa novim repertoarom kada će se, između ostalog, podeliti i zahvalnice italijanskim umetnicima koji su besplatno nastupali i time podržali kupovinu klavira.

Na koncertu će nastupiti orkestar Narodnog pozorišta, a Peskaseroliju i Frolijevoj pridružiće se i tenor Aleandro Mariani. Na programu su Rosinijeva Uvertira za "Seviljskog berberina", arije "Un Bel di vedremo" i "Bimbo dagli occhi piene di Malia" iz Pučinijeve "Madam Baterflaj", arija "Recondita Armonia" iz "Toske" i arija "Nessun dorma" iz "Turandota", takođe od Pučinija, zatim Uvertira i arija "Salgo gia" iz Verdijevog "Nabuka" i Uvertira i arija "Pace, pace mio Dio" iz Veridjeve "Moći sudbine", Intermeco i preludijum iz "Kavalerije Rustikane" Maskanjija i Uvertira iz "Viljema Tela" Rosinija.

Osim toga, biće predstavljena najnovija kolekcija Renata Balestre, premijerno prikazana 26. januara u okviru Nedelje visoke mode u Rimu.

Kompletan prihod od prodaje karata za veče "Telegroup Muzika & Moda" ovoga puta je namenjen opremanju programskog prostora Kolarčeve zadužbinea dok će "Fabrika" pokriti troškove manifestacije, poručili su iz ove kuće. Karte se mogu kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.000, 1.200 i 1.500 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE