Obrenovac, 24.10.2018

Prvi showcase festival u Beogradu


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 07.09.2017.
Tre─çi Indirekt Festival u Beogradu odr┼żava se od 5. do 8. oktobra ove godine na vi┼íe lokacija u gradu kao me─Ĺunarodni muzi─Źki Showcase festival

Foto:Promo


´╗┐

Na ovom, ujedno i prvom showcase festivalu u Beogradu ─çe se, pored muzi─Źkog programa koji je u prvom planu, program sastojati i iz predavanja eminentnih stru─Źnjaka iz muzi─Źke industrije, koja su namenjena edukaciji regionalnih muzi─Źara ali i svih ostalih koji u─Źestvuju u procesu stvaranja, proizvodnje, distribucije ili organizacije muzi─Źkih dogadjaja.

"Ove godine, pre svega, ┼żelimo da na Indirektu pru┼żimo priliku muzi─Źarima. Ima─çe mogu─çnost da se predstave ljudima iz muzi─Źkog biznisa našeg reagiona, ali i iz cele Evrope. Pored plana da srpskoj publici i organizatorima doga─Ĺaja predstavimo evropske muzi─Źare od kojih se dosta o─Źekuje u narednom periodu, naša ideja je i da Evropi pribli┼żimo srpsku nezavisnu scenu", kaze Dejan Boškovi─ç, glavni organizator Indirekta u Beogradu.

U okviru programa ─çe u─Źestvovati muzi─Źari i predava─Źi iz ─Źak 12 evropskih zemalja, što je dokaz da Indirekt diše internacionalno.

"Prvi put dovodimo profesionalce koji ce ljudima iz muzi─Źkog bisnisa odrzati radionice sa idejom da im svoja iskustva prenesu razmenom iskustava i primerima iz prakse. Ovo im je i sjajna prilika da naprave kontakte za svoje budu─çe aktivnosti", dodaje Boškovi─ç.

U skladu sa tim, festival ─çe se odvijati na nekoliko lokacija u gradu, sa samostalnim programom za svaku od lokacija - „Dor─çol Platz“, „Rex“ “KC Grad” i „Majstor za pivo“ a u skladu sa senzibilitetom svakog od ovih mesta.

Indirekt je festival nezavisne muzike i umetnosti, nastao kao oda independent sceni u globalu 2013. godine u Umagu. Po─Źetna ideja bila je da se u tom mestu jednom godišnje okupe umetnici iz regiona i da nastupaju u atmosferi koja briše granice izme─Ĺu izvo─Ĺa─Źa i publike. I zaista, od tada su mnoge granice izbrisane. Usled regionalnog povezivanja i potrebe za umre┼żavanjem nezavisne muzi─Źke scene regije, u oktobru 2015. godine u Srbiji u Beogradu odr┼żano je prvo jesenje izdanje Indirekta. Ve─ç je drugo izdanje ovog festivala u našem gradu dobilo me─Ĺunarodnu notu u oktobru 2016. godine. Indirekt u Srbiji okuplja preko 1000 mladih ljudi iz sveta muzike, kako iz naše zemlje tako i iz regiona i Evrope.

Cena pojedina─Źnih dnevnih ulaznica koje va┼że za sve lokacije (ve─Źernji koncerti) iznosi─çe 500 dinara, paket za sve dane festivala (ve─Źernji koncerti) 1200 dinara, a akreditacije koje omogu─çavaju ulaz na dnevni program (paneli, radionice, predavanja) i ve─Źernji program (koncerti na svim lokacijama) 2000 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE